Веслачка секција постоји у Војној гимназији већ дужи низ година. Од школске 2017/2018. године секцијом руководи мајор Млађан Војт под чијим руководством чланови секције настављају да, већ традиоцинално, остварују врхунске резултате на такмичењима и смотрама.

Због великог интересовања ученика за рад секције, извршена је успешна селекција и формирано је неколико посада које учествују на такмичењима у категорији средњошколаца али и у категорији студената.


Примарни циљеви секције су:

  • подизање физичке кондиције;
  • побољшање координације покрета руку и ногу;
  • развој тимског и такмичарског духа;
  • упознавање са основама веслања и родом Речних јединица;
  • упознавање са могућностима и спортским капацитетима Војне академије (секције веслања, једрења, роњења, пливања и слично).


Чланови веслачке секције су подједнако и дечаци и девојчице, ученици трећег и четвртог разреда Војне гимназије, али и поједини ученици првог и другог разреда који су пре пријема у Војну гимназију били чланови веслачких, кајакашких, ватерполо или пливачких клубова.

Тренинзи се реализују у вананаставно време, коришћењем спортских капацитета Војне гимназије али и Војне академије где су члановима секције на располагању сви капацитети спортског центра (кардио сала, теретана, базен и слично). 


У летњем периоду тренинзи се реализују и на Ади Циганлији коришћењем Dragon boat чамаца.

 

Такође, у складу са могућностима секција повремено тренира и на Дунаву коришћењем чамаца који се налазе у 2. Речном одреду Речне флотиле Копнене војске.

 

Иако такмичења представљају секундарни циљ секције, веслачи су освојили прекко 50 медаља и пехара.

Од резултата последњих година истичемо:

  • на Првенству Србије у веслању на ергометрима  освојили смо два трећа места у категорији студената - 2018. и 2021. године;
  • на такмичењима у веслању које организује Dragon boat савез Србије, на Ади Циганлији, са посадама које чине 12 веслача у категорији средњошколаца Републике Србије освојили смо треће место 2018. године и прво место 2019. године док смо на Европском купу, у категорији до 24 године освојили друго и треће место на такмичењу 2019. године.

Свим такмичењима на ергометрима, претходи такмичење на нивоу Војне академије које сваке године окупља све већи број учесника, а добри резултати наших ученика никада не изостану.


Верзија за штампу

 

A+ A-

Информације

КОНКУРС ЗА УПИС У ВОЈНУ ГИМНАЗИЈУ ФЕБРУАР/МАРТ 2021. ГОДИНЕ
Подсећамо вас да је Министарство одбране Републике Србије расписало конкурс за пријем 80 ученика (дечака и девојчица) у први, 5 у други и 5 у трећи разред Војне гимназије...
ОБАВЕШТЕЊЕ О ИЗДАВАЊУ ДУПЛИКАТА ЈАВНИХ ИСПРАВА У ВГ
На основу указане потребе, а циљу обавештавања бивших ученика Војне гимназије који имају потребу за дупликатима јавних исправа које је издала Војна гимназија, потребно је придржавати се следећег поступка...
СУСРЕТИ КЛАСА УЧЕНИКА
Поштовани, Војна гимназија жели да омогући Вама, својим некадашњим ученицима, да правовремено дођeте до информација које се тичу организовања сусрета класа...

Претрага

Календар

« Април 2021 »
ПонУтоСреЧетПетСубНед
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 

Последње вести

Важнији линкови

Пратите нас