Драги кандидати, поштовани родитељи и старатељи,

Обавештавамо вас да је Министарство одбране расписало конкурс за пријем кандидата из грађанства за ученике Војне гимназије у Београду. Конкурс је отворен до 31. марта 2022. године.

 

 КАКО КОНКУРИСАТИ ЗА УПИС У ВОЈНУ ГИМНАЗИЈУ?


Пре подношења пријаве за упис кандидати треба да се детаљно упознају са текстом конкурса који можете преузети на следећем линку КОНКУРС ЗА УПИС У ВОЈНУ ГИМНАЗИЈУ У ШКОЛСКУ 2022/2023. ГОДИНУ.

 

 ШТА ЈЕ ПОТРЕБНО ЗА ПОДНОШЕЊЕ ПРИЈАВЕ ЗА УПИС?

 

Пратите ове једноставне кораке:

 

ПРВИ КОРАКПОПУЊАВАЊЕ ПРИЈАВЕ

Попуните пријаву за пријем у Војну гимназију коју можете преузети на следећем линку ПРИЈАВА КАНДИДАТА ЗА УПИС У ВОЈНУ ГИМНАЗИЈУ. Пример попуњене пријаве можете погледати на следећем линку ПРИМЕР ПОПУЊЕНЕ ПРИЈАВЕ ЗА УПИС У ВОЈНУ ГИМНАЗИЈУ.

 

ДРУГИ КОРАК ПРИКУПЉАЊЕ ДОКУМЕНТАЦИЈЕ

Прикупите следећу документацију:

·      уверење о држављанству Републике Србије, не старије од шест месеци;

·      извод из матичне књиге рођених;

·    потврде надлежног суда и Министарства унутрашњих послова (не старије од шест месеци) да се против кандидата не води кривични  поступак  или поступак  због кривичног дела за које се гони по службеној дужности, односно да није осуђиван за таква дела казном затвора у трајању дужем од шест месеци или казном малолетничког затвора, односно да му није изрицана заводска мера;

·    оверене фотокопије сведочанстава V, VI, VII и VIII разреда основне школе за кандидате који су завршили основну школу, а за ученике VIII разреда  оверене фотокопије сведочанстава V, VI и VII разреда основне школе и уверење-потврду основне школе о оценама на крају првог полугодишта VIII разреда.

Фотокопије докумената тражених по конкурсу кандидати оверавају код јавног бележника.

 

ТРЕЋИ КОРАК СЛАЊЕ ДОКУМЕНТАЦИЈЕ

Након попуњавања пријавног листа и прикупљања потребне документације кандидат подноси пријаву са прикупљеном документацијом за упис Војној гимназији лично или путем препоручене поште на адресу ХУМСКА 22, 11000 Београд са назнаком ЗА КОНКУРС ЗА УПИС У ВОЈНУ ГИМНАЗИЈУ.

 

ЧЕТВРТИ КОРАК ОДЛАЗАК У РЕГИОНАЛНИ ЦЕНТАР (ВОЈНИ ОДСЕК)

Јавите се надлежном Регионалном центру Министарства одбране на територији сталног места боравка (бивши Војни одсеци) где преузимате ОБРАЗАЦ УПИТНИКА ЗА БЕЗБЕДНОСНУ ПРОВЕРУ и ИЗЈАВУ (исте можете преузети кликом на називе документа) које након попуњавања враћате истом органу.

Изјавом коју попуњавате овлашћујете Војну гимназију да личне податке које сте дали може унети у електронску базу података, те да се ти подаци могу користити за потребе генерисања потребних статистичких података.

Кандидати чије је пребивалиште на територији АП Косово и Метохија, образац за безбедносну проверу и изјаву преузимају од територијалног органа Регионалног центра МО који је најближи њиховом месту пребивалишта.

Адресе и контакт телефоне надлежних Регионалних центара Министарства одбране можете преузети ОВДЕ.

 

ПЕТИ КОРАК ОЧЕКУЈТЕ ПОЗИВ КОМИСИЈЕ

Комисија за пријем документације позваће лично сваког кандидата и обавестити о комплетности документације и испуњености услова конкурса.

У случају да имате било какву недоумицу или питање у вези са пријавом за упис у Војну гимназију, информације можете добити путем телефона 011/3603-655 и 011/3603-972 или путем имејл адресе vogi@mod.gov.rs.

 

ПРЕОСТАЈЕ ЈОШ ДА СЕ ПРИПРЕМИТЕ ЗА ПРИЈЕМНИ ИСПИТ КОЈИ СЕ РЕАЛИЗУЈЕ У ПЕРИОДУ ОД 11. ДО 17. АПРИЛА 2022. ГОДИНЕ.


УПИС У ВОЈНУ ГИМНАЗИЈУ                        ПРИПРЕМА ЗА ПРИЈЕМНИ ИСПИТ   

 


 

 

 

 

 

Верзија за штампу

 

A+ A-

Информације

Обавештење бившим ученицима Војне гимназије који имају потребу за дупликатима јавних исправа које је издала Војна гимназија
ЗАХТЕВ за издавање дупликата или друге јавне исправе, односно провере веродостојности дипломе подноси се по следећем...
Сусрети класа ученика Војне гимназије
Поштовани, Војна гимназија жели да омогући вама, својим некадашњим ученицима, да правовремено дођeте до информација које се тичу организовања сусрета класа...

Претрага

Календар

« Јануар 2023 »
ПонУтоСреЧетПетСубНед
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 

Последње вести

Важнији линкови

Пратите нас