Војна гимназија се састоји од два издвојена објекта - школске зграде, где ученици похађају наставу, и интерната, где ученици станују, а који су на међусобној удаљености од око 1800 метара.

Школска зграда Војне гимназије смештена је на Топчидерском брду, у прекрасном природном амбијенту између Сењака и Дедиња, некадашњем излетишту српских владара на адреси Петра Чајковског број 2. Зграда потиче из периода Краљевине Србије, када се користила као Прва мушка гимназија краља Александра I Карађорђевића.

О архитектури и ентеријеру школске зграде Војне гимназије довољно говори
изјава Председника Црвеног крста у Друштву народа господина Георга Милсона, приликом посете школи 24.03.1936. године:

" Нигде нисам видео тако лепо уређену гимназију,
мада сам пропутовао све земље света."
 

Тачну локацију школске зграде Војне игмназије можете погледати на следећем линку ШКОЛСКА ЗГРАДА ВОЈНЕ ГИМНАЗИЈЕ.

Интернат Војне гимназије, који је изграђен у савременом архитектонском стилу, смештен је у Хумској улици број 22, између Аутокоманде, Железничке станице "Прокоп" и Булевара мира, преко пута стадиона "Партизан".

Тачну локацију интерната Војне гимназије можете погледати на следећем линку ИНТЕРНАТ ВОЈНЕ ГИМНАЗИЈЕ.

Поред организованих ваннаставних активности у самом интернату, локација на којој се интернат налази омогућава ученицима да учествују и присуствују друштвеним, спортским и културним активностима у целом граду.

Пут од интерната до школске зграде Војне гимназије можете погледати на следећем линку ПУТ ОД ИНТЕРНАТА ДО ШКОЛСКЕ ЗГРАДЕ ВОЈНЕ ГИМНАЗИЈЕ.

Верзија за штампу

 

A+ A-

Информације

Обавештење бившим ученицима Војне гимназије који имају потребу за дупликатима јавних исправа које је издала Војна гимназија
ЗАХТЕВ за издавање дупликата или друге јавне исправе, односно провере веродостојности дипломе подноси се по следећем...
Сусрети класа ученика Војне гимназије
Поштовани, Војна гимназија жели да омогући вама, својим некадашњим ученицима, да правовремено дођeте до информација које се тичу организовања сусрета класа...

Претрага

Календар

« Мај 2024 »
ПонУтоСреЧетПетСубНед
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 

Последње вести

Важнији линкови

Пратите нас