Обавештење бившим ученицима Војне гимназије који имају потребу за дупликатима јавних исправа које је издала Војна гимназија

17. 06. 2020

Потребно је придржавати се следећег поступка:

ЗАХТЕВ за издавање дупликата или друге јавне исправе, односно провере веродостојности дипломе подноси се по следећем:

За лица са држављанством Републике Србије и пребивалиштем (боравиштем) у Републици Србији предајом захтева у Војној гимназији: путем имејла, лично или путем пошиљке (Војна гимназија, улица Хумска број 22, 11105 Београд), уз достављање:

1. копије или извода из читача личне карте и

2. потврде да је исправа чији се дупликат тражи оглашена неважећом у „Службеном гласнику Републике Србије“ - само за издавање дупликата.

ОДЈАВА ЈАВНЕ ИСПРАВЕ НЕВАЖЕЋОМ мора се реализовати у „Службеном гласнику Републике Србије“, (додатне информације могу се добити на сајту „Службеног гласника“ или на контакт телефон +381 11 30 60 307, 30 60 308 или 30 60 550.

Након пријема захтева  израђује се рачун о пруженој услузи издавања дупликата који се доставља на имејл  адресу подносиоца захтева. Након уплате, подносилац захтева обавештава Војну гимназију и доставља доказ о томе (може и скенираном верзијом на имејл адресу или преко апликације VIBER).

Након израде дупликата јавне исправе, Војна гимназија телефоном позива подносиоца захтева и договара термин за уручење оригинала рачуна и исправа. Тада подносилац захтева доставља оригинале потврде о одјави исправе и оригинал доказа о уплати.

Поступак за издавање исправе или провере веродостојности, НАКОН ДОСТАВЉЕНОГ ДОКАЗА О УПЛАТИ И ОСТАЛИХ ДОКУМЕНАТА УЗ ЗАХТЕВ, у редовном поступку, траје до 7 дана.

За лица са држављанством друге земље, захтев се предаје преко Дипломатско-конзуларних представништава (ДКП) уз достављање:

1. потврде да је исправа чији се дупликат тражи оглашена неважећом у „Службеном гласнику Републике Србије“ - само за издавање дупликата.

Накнада за пружање услуга страним држављанима који поднесу захтев преко ДКП регулише се применом Закона о републичким административним таксама. Поступак траје дуже и зависи од брзине преписке (најмање 30 дана од предаје захтева ДКП).

Одлуку о ценама дупликата јавних исправа и других услуга можете погледати ОВДЕ.

ПОТРЕБНО ЈЕ УЗ ЗАХТЕВ ПРИЛОЖИТИ ПОТРЕБНЕ ДОКАЗЕ И НАВЕСТИ :

  1. ПРЕЗИМЕ , ИМЕ ОЦА И ИМЕ
  2. МЕСТО РОЂЕЊА И ЈМБГ
  3. КЛАСА И ШКОЛА
  4. ПЕРИОД ШКОЛОВАЊА
  5. РАЗЛОГ ИЗДАВАЊА ИСПРАВЕ (ПРОВЕРЕ ВЕРОДОСТОЈНОСТИ),
  6. О ДРЖАВЉАНСТВУ И АДРЕСИ ПРЕБИВАЛИШТА И
  7. КОНТАКТ ТЕЛЕФОН И ИМЕЈЛ АДРЕСУ ЛИЦА ИЛИ ПРЕДУЗЕЋА које покреће поступак издавања дупликата

Уколико се захтев подноси у име другог лица, потребно је приложити овлашћење, оверено од стране надлежног органа у Републици Србији.

Наглашавамо да Војна гимназија у Београду поседује податке о својим бившим ученицима, као и да је одређена за правног следбеника:

1) Војне гимназије „Иво Лола Рибар“ из Загреба

2) Војне гимназије „Франц Розмар – Стане“ из Љубљане и

3) Ваздухопловне опште средње војне школе „Маршал Тито“ из Мостара.

За издавање дупликата јавних исправа од других средњих војних школа, из бивше СФРЈ, надлежна је Војна академија.

За питања у вези издавања дупликата исправа можете се обратити на имејл адресу: vogi@mod.gov.rs.

Верзија за штампу

 

A+ A-

Информације

Обавештење бившим ученицима Војне гимназије који имају потребу за дупликатима јавних исправа које је издала Војна гимназија
ЗАХТЕВ за издавање дупликата или друге јавне исправе, односно провере веродостојности дипломе подноси се по следећем...
Сусрети класа ученика Војне гимназије
Поштовани, Војна гимназија жели да омогући вама, својим некадашњим ученицима, да правовремено дођeте до информација које се тичу организовања сусрета класа...

Претрага

Календар

« Март 2024 »
ПонУтоСреЧетПетСубНед
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Последње вести

Важнији линкови

Пратите нас