Музичка секција у Војној гимназији постоји колико и сама школа и одувек је окупљала ученике надарене за музику. Током година секцију је похађао велики број талентованих певача, гитариста, бубњара, хармоникаша …

Секцијом већ дуже од десет година руководи професор латинског језика Петар Радовић, а од скоро професору Петру прикључио се и професор социологије Срђан Баришић, и сада заједно преносе нашим талентованим ученицима љубав према музици и сви заједно представљају један прави бенд који својим наступима одушевљава сваког ко их чује.

Наступи музичке секције Војне гимназије неизоставан су део свих приредби и свечаности које се реализују у нашој школи. Заједно са драмско-рецитаторском и хорском секцијом чине један сложан тим задужен за организовање културно-уметничког програма и живота наших ученика.

Нашим ученицима на располагању су инструменти и комплетно озвучење, велика сала за наступе у школској згради Војне гимназије као и диско сала у интернату школе.

Поред учествовања на приредбама и свечаностима са другим секцијама, музичка секција често организује и самосталне свирке, музичке вечери, на којима њихови другари и званице уживају у квалитетном програму.

Секцији се прикључују ученици који већ знају да свирају или имају дара за певање, али и ученици који би да се у наведеним активностима опробају и да науче да свирају неки инструмент, у чему, уз помоћ руководица секције и других ученика, и успевају.

Музичка секција пружа ученицима Војне гимназије прилику да додатно развијају већ постoјеће и да откривају нове таленте, да се друже, да помажу једни другима, да науче да раде у тиму  и да квалитетно организују своје слободно време. Наставком школовања на Војној академији, наши ученици, тада кадети, настављају да се баве музиком и увек радо сарађују и помажу члановима наше секције.

Часови музичке секције одржавају се сваке среде у периоду 20.00-21.30 часова у интернату Војне гимназије, а по потреби и чешће. Просторије и инструменти музичке секције свакодневно су на располагању ученицима Војне гимназије.

Верзија за штампу

 

A+ A-

Информације

КОНКУРС ЗА УПИС У ВОЈНУ ГИМНАЗИЈУ ФЕБРУАР/МАРТ 2021. ГОДИНЕ
Подсећамо вас да је Министарство одбране Републике Србије расписало конкурс за пријем 80 ученика (дечака и девојчица) у први, 5 у други и 5 у трећи разред Војне гимназије...
ОБАВЕШТЕЊЕ О ИЗДАВАЊУ ДУПЛИКАТА ЈАВНИХ ИСПРАВА У ВГ
На основу указане потребе, а циљу обавештавања бивших ученика Војне гимназије који имају потребу за дупликатима јавних исправа које је издала Војна гимназија, потребно је придржавати се следећег поступка...
СУСРЕТИ КЛАСА УЧЕНИКА
Поштовани, Војна гимназија жели да омогући Вама, својим некадашњим ученицима, да правовремено дођeте до информација које се тичу организовања сусрета класа...

Претрага

Календар

« Април 2021 »
ПонУтоСреЧетПетСубНед
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 

Последње вести

Важнији линкови

Пратите нас