Хорска секција у Војној гимназији постоји већ више од десет година и функционише у склопу ваннаставних културно-уметничких активности ученика.

Секцијом руководи професор музичке културе Анђела Јеремић. Поред ангажовања у хорској секцији Војне гимназије, професорка Анђела руководи и хорском секцијом Војне академије и често организује заједничке наступе ученика Војне гимназије и кадета Војне академије што раду ове секције даје посебну драж.

Певање као једно од честих интересовања наших ученика, корисно је и у виду хобија јер на тај начин ученици квалитетно испуњавају своје слободно време, доводи до ослобађања од стреса и доводи до задовољења најразличитијих индивидуалних потреба које се кроз музику и певање могу задовољити.   

Хорска секција, заједно са драмско-рецитаторском и музичком секцијом неизоставна је у припреми и организацији свих свечаности у Војној гимназији. Наши ученици својим талентом увек остављају публику без даха, што је резултат преданог рада руководиоца и свих чланова секције.

Са обзиром на то да захтева рад у групи, хорско певање доприноси развоју тимског духа код ученика, позитивно утиче на концентрацију и на тај начин доприноси развоју особина које треба да красе наше ученике, будуће кадете Војне академије и будуће официре Војске Србије. 

Члановима хорске секције на распологању су велика сала са позорницом и адкеватним озвучењем и са више од 200 седећих места за публику, као и разне друге просторије у интернату и школској згради Војне гимназије, а по потреби на располагању су нам и капацитети Војне академије.

Часови секције организују се понедељком и четвртком у периоду 13.15-14.00 часова у школској згради Војне гимназије, а по потреби и чешће.

Сваке године се радујемо новим изазовима и новим члановима, лепом дружењу и откривању нових и развијању већ постојећих талената.


 

Верзија за штампу

 

A+ A-

Информације

КОНКУРС ЗА УПИС У ВОЈНУ ГИМНАЗИЈУ ФЕБРУАР/МАРТ 2021. ГОДИНЕ
Подсећамо вас да је Министарство одбране Републике Србије расписало конкурс за пријем 80 ученика (дечака и девојчица) у први, 5 у други и 5 у трећи разред Војне гимназије...
ОБАВЕШТЕЊЕ О ИЗДАВАЊУ ДУПЛИКАТА ЈАВНИХ ИСПРАВА У ВГ
На основу указане потребе, а циљу обавештавања бивших ученика Војне гимназије који имају потребу за дупликатима јавних исправа које је издала Војна гимназија, потребно је придржавати се следећег поступка...
СУСРЕТИ КЛАСА УЧЕНИКА
Поштовани, Војна гимназија жели да омогући Вама, својим некадашњим ученицима, да правовремено дођeте до информација које се тичу организовања сусрета класа...

Претрага

Календар

« Април 2021 »
ПонУтоСреЧетПетСубНед
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 

Последње вести

Важнији линкови

Пратите нас