Прва помоћ представља скуп мера и поступака којима се спасава живот и спречава даље погоршање здравља повређених и оболелих лица. Примењује се на лицу места или на безбедном одстојању од места настанка повреде или болести. Основни задатак прве помоћи је очување живота људи, односно да се повређена лица у што крачем временском периоду транспортују до одговарајуће медицинске установе (по могућству и најближе).

На основу већ наведеног јасно је зашто је курс Прве помоћи важан за ученике Војне гимназије, и зашто је један од најважнијих у нашој школи. Трудимо се да се наши ученици, као будући официри Војске Србије, развијају у особе које увек могу смирено, правовремено и на прави начин помоћи другима у било које време на било ком месту (полигон, терен, школа, улица и слично).


Курс у Војној гимназији реализују чланови Црвеног крста „Савски венац“ који, и поред озбиљности саме теме, уз помоћ својих знања  и искустава, успевају да наше ученике науче свему што знају на веома занимљив и поучан начин.


Предавања се састоје од теоријског и практичног дела – полигона. Сваки полигон има своју радњу, концепт и разне повреде које треба санирати. Захваљујући кавлитетном и преданом раду предавача, наши ученици успевају да савладају сваки полигон без проблема.

 

Од 2019. године курс Прве помоћи обавезан је за све ученике Војне гимназије. После завршеног курса ученици добијају и уверење о успешно савладаном курсу. Ученици који желе могу се и даље усавршавати и напредовати.

 

Полазници курса Прве помоћи Војне гимназије учествују на великом броју такмичења, на којима традиционално остварују најбоље резултате.

 

Увек се радујемо новим члановима и новим дружењима, као и развијању свести код младих о важности познавања начина пружања прве помоћи.


Верзија за штампу

 

A+ A-

Информације

КОНКУРС ЗА УПИС У ВОЈНУ ГИМНАЗИЈУ ФЕБРУАР/МАРТ 2021. ГОДИНЕ
Подсећамо вас да је Министарство одбране Републике Србије расписало конкурс за пријем 80 ученика (дечака и девојчица) у први, 5 у други и 5 у трећи разред Војне гимназије...
ОБАВЕШТЕЊЕ О ИЗДАВАЊУ ДУПЛИКАТА ЈАВНИХ ИСПРАВА У ВГ
На основу указане потребе, а циљу обавештавања бивших ученика Војне гимназије који имају потребу за дупликатима јавних исправа које је издала Војна гимназија, потребно је придржавати се следећег поступка...
СУСРЕТИ КЛАСА УЧЕНИКА
Поштовани, Војна гимназија жели да омогући Вама, својим некадашњим ученицима, да правовремено дођeте до информација које се тичу организовања сусрета класа...

Претрага

Календар

« Април 2021 »
ПонУтоСреЧетПетСубНед
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 

Последње вести

Важнији линкови

Пратите нас