ОБАВЕШТЕЊЕ О ИЗДАВАЊУ ДУПЛИКАТА ЈАВНИХ ИСПРАВА У ВГ

17. 06. 2020

На основу указане потребе, а циљу обавештавања бивших ученика Војне гимназије који имају потребу за дупликатима јавних исправа које је издала Војна гимназија, потребно је придржавати се следећег поступка:
ЗАХТЕВ за издавање дупликата или друге јавне исправе, односно провере веродостојности дипломе подноси се по следећем:

 

 1. За лица са држављанством Републике Србије и пребивалиштем (боравиштем) у Р. Србији предајом захтева у Војној гимназији, лично или путем пошиљке (Војна гимназија, ул. Хумска бр. 22, 11105 Београд), уз достављање
  1. потврде да је уплаћена накнада за издавање дупликата према одлуци о ценама издавања јавних исправа (оригинал «уплатнице»)
  2. копије или извода читача личне карте и
  3. потврде да је исправа чији се дупликат тражи оглашена неважећом у «Службеном гласнику Р. Србије»- само за издавање дупликата (оригинал потврде).

 

 1. За лица са држављанством друге земље, захтев се предаје преко Амбасаде земље чији је бивши ученик Војне гимназије сада држављанин и уз достављање:
  1. потврде да је уплаћена накнада за издавање дупликата према одлуци о ценама издавања јавних исправа и у складу са инструкцијама које дајемо након првог обраћања
  2. потврде да је исправа чији се дупликат тражи оглашена неважећом у «Службеном гласнику Р. Србије»- само за издавање дупликата Одлуку о ценама можете погледати ОВДЕ.

 

ПОТРЕБНО ЈЕ УЗ ЗАХТЕВ ПРИЛОЖИТИ ПОТРЕБНЕ ДОКАЗЕ И НАВЕСТИ :

 1.  ПРЕЗИМЕ , ИМЕ ОЦА И ИМЕ
 2. МЕСТО РОЂЕЊА И ЈМБГ
 3. КЛАСА И ШКОЛА
 4. ПЕРИОД ШКОЛОВАЊА
 5. РАЗЛОГ ИЗДАВАЊА ИСПРАВЕ (ПРОВЕРЕ ВЕРОДОСТОЈНОСТИ),
 6. О ДРЖАВЉАНСТВУ И АДРЕСИ ПРЕБИВАЛИШТА И
 7. КОНТАКТ ТЕЛЕФОН ИЛИ МЕИЛ АДРЕСУ ЛИЦА ИЛИ ПРЕДУЗЕЋА које покреће поступак издавања дупликата


Уколико се захтев подноси у име другог лица, потребно је приложити овлашћење, оверено од стране надлежног органа у Републици Србији.
Потребно је нагласити да Војна гимназија у Београду поседује податке о својим бившим ученицима, као и да је одређена за правног следбеника:


1) Војне гимназије «Иво Лола Рибар» из Загреба и
2) Ваздухопловне опште средње војне школе «Маршал Тито» из Мостара.

ОДЈАВА ЈАВНЕ ИСПРАВЕ НЕВАЖЕЋОМ мора се реализовати у «Службеном гласнику Републике Србије», (додатне информације могу се добити на адреси: www.slglasnik.com/Оглашавање / Оглашавање у Службеном гласнику Републике Србије или на контакт телефон +381 11 30 60 307, 30 60 308 или 30 60 550.
ПОСТУПАК за издавање исправе или провере веродостојности, НАКОН ДОСТАВЉЕНОГ ПОТПУНОГ ЗАХТЕВА-са свим потребним прилозима, НАЧЕЛНО ТРАЈЕ ДО 15 ДАНА.

Верзија за штампу

 

A+ A-

Информације

КОНКУРС ЗА УПИС У ВОЈНУ ГИМНАЗИЈУ ФЕБРУАР/МАРТ 2021. ГОДИНЕ
Подсећамо вас да је Министарство одбране Републике Србије расписало конкурс за пријем 80 ученика (дечака и девојчица) у први, 5 у други и 5 у трећи разред Војне гимназије...
ОБАВЕШТЕЊЕ О ИЗДАВАЊУ ДУПЛИКАТА ЈАВНИХ ИСПРАВА У ВГ
На основу указане потребе, а циљу обавештавања бивших ученика Војне гимназије који имају потребу за дупликатима јавних исправа које је издала Војна гимназија, потребно је придржавати се следећег поступка...
СУСРЕТИ КЛАСА УЧЕНИКА
Поштовани, Војна гимназија жели да омогући Вама, својим некадашњим ученицима, да правовремено дођeте до информација које се тичу организовања сусрета класа...

Претрага

Календар

« Април 2021 »
ПонУтоСреЧетПетСубНед
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 

Последње вести

Важнији линкови

Пратите нас