НАСЛОВНА 1.jpg

ПРОФЕСОРКА ВОЈНЕ ГИМНАЗИЈЕ ДОБИТНИЦА ПРЕСТИЖНЕ НАГРАДЕ

26. 01. 2024

Професорка српског језика и књижевности Војне гимназије Жељана Андријевић Андрић победница је конкурса за најбољу методичку припрему у школској 2023/2024. години у области националне филологије.

Конкурс је организовао Центар за професионално усавршавање Филозофског факултета Универзитета у Нишу, а награду професорки Андријевић Андрић уручио је управник Центра за професионално усавршавање доц. др Александар Новаковић на данашњој свечаности и том приликом је истакао да је методичка припрема наше професорке једногласно проглашена за најбољу.

Комисију која је одлучила о победнику чиниле су  проф. др Марина Јањић, проф. др Снежана Милосављевић Милић и проф. др Снежана Божић из Департмана за србистику Филозофског факултета, а критерјуми којима су се руководиле су следећи: оригиналност и креативност у приступу, стручност (методолошка утемељеност у предметној науци/предметним наукама), постојање свих елемената методичке припреме и њихова међусобна усаглашеност, иновативност у концепцији часа и у примењеној методичкој методологији, подстицање индивидуалног и групног рада ученика, примена савремених наставних средстава и испуњеност образовних стандарда. 

На конкурсу на којем су учествовали наставници основних и средњих школа из целе Србије, професорка Андријевић Андрић представила је своју припрему за обраду књижевног дела „Нечиста крв“ Борисава Станковића, приказујући и начин на који све наведено примењује у настави у Војној гимназији, што је посебно одушевило чланове жирија. Припрема ће бити објављена у Зборнику Филозофског факултета „Методички узлети“.

Делић атмосфере са часова професорке Андријевић Андрић можете погледати на следећeм линку Читалачки клуб ученика Војне гимназије, уз напомену да је то један део пројекта „Да (о)живимо читање“, који је професорка покренула са ученицима Војне гимназије у циљу популаризације читања и проучавања писане речи (пројекат кроз своје различите фазе и даље траје и развија се), формирајући и негујући на тај начин код војних гимназијалаца особине и вештине које треба да красе будуће кадете Војне академије и будуће официре Војске Србије.

Верзија за штампу

 

A+ A-

Информације

Обавештење бившим ученицима Војне гимназије који имају потребу за дупликатима јавних исправа које је издала Војна гимназија
ЗАХТЕВ за издавање дупликата или друге јавне исправе, односно провере веродостојности дипломе подноси се по следећем...
Сусрети класа ученика Војне гимназије
Поштовани, Војна гимназија жели да омогући вама, својим некадашњим ученицима, да правовремено дођeте до информација које се тичу организовања сусрета класа...

Претрага

Календар

« Јул 2024 »
ПонУтоСреЧетПетСубНед
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 

Последње вести

Важнији линкови

Пратите нас