1.jpg

ЧИТАЛАЧКИ КЛУБ УЧЕНИКА ВОЈНЕ ГИМНАЗИЈЕ

16. 12. 2022

У наставку акције „Да (о)живимо читање“ професорка Жељана Андријевић Андрић и ученици другог разреда основали су „Читалачки клуб ученика 49. класе“, како би на један посебан, занимљив и модеран начин наставили да истражују и проучавају књижевност.


Прва књига која се нашла на „менију“ војних гимназијалаца била је Горски вијенац, великана српске историје и књижевности Петра Петровића Његоша.

- Као додатну мотивацију да наставе са читањем и истраживањем књижевности, покренули смо читалачки клуб ученика 49. класе Војне гимназије, а ко би био бољи за почетак рада нашег клуба од великог Његоша - наводи професорка Жељана.


Изводећи наставу на посебан начин, спјајући традиционално и модерно, професорка Жељана је и овом акцијом остварила циљ – сви су прочитали ово ванвременско дело, на наставу су долазили припремљени и спремни и жељни да учествују у анализи дела и да говоре о својим утисцима.

- Као и прошлог пута, нико није рекао не, ученици су прочитали књигу и, поред већ постојећих књига из библиотеке, набавили су и свој примерак, како би у њему подвлачили и издвајали цитате. На часове су долазили припремљени и жељни да дискутују, да представе свој омиљени цитат и да о њему говоре - наводи професорка Жељана.


У Војној гимназији посебну пажњу посвећујемо неговању традиција, али и започињању нових. Акција „Да (о)живимо читање“ једна је од нових традиција коју смо започели у сусрет Међународном сајму књига у Београду, који је одржан у октобру. Када имате мотивисане и креативне наставнике и исте такве ученике, који увек иду ка правом циљу и који схватају важност широког образовања и културе за њихову будућу професију официра Војске Србије, успешност оваквих акција не доводи се у питање!

О почетку акције „Да (о)живимо читање“ у Војној гимназији можете прочитати ОВДЕ.

 

Верзија за штампу

 

A+ A-

Информације

Обавештење бившим ученицима Војне гимназије који имају потребу за дупликатима јавних исправа које је издала Војна гимназија
ЗАХТЕВ за издавање дупликата или друге јавне исправе, односно провере веродостојности дипломе подноси се по следећем...
Сусрети класа ученика Војне гимназије
Поштовани, Војна гимназија жели да омогући вама, својим некадашњим ученицима, да правовремено дођeте до информација које се тичу организовања сусрета класа...

Претрага

Календар

« Април 2024 »
ПонУтоСреЧетПетСубНед
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

Последње вести

Важнији линкови

Пратите нас