Министар

МИНИСТАР ОДБРАНЕ ПОЗВАО МЛАДЕ ДА СЕ ПРИЈАВЕ ЗА ВОЈНЕ ШКОЛЕ

14. 03. 2021

 

Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић поручио је данас, подсећајући да је овогодишњи конкурс за упис у војне школе отворен до 31. марта, да млади и те како имају будућност у Министарству одбране и Војсци Србије.

„Млади имају нимало лак задатак да донесу важну одлуку о својој будућности, да јасно и темељно промисле шта ће бити њихов даљи животни пут и позив. Љубав према отаџбини основни је услов који морају испунити уколико се одлуче за часну војну професију и зато их позивам и овом приликом да се пријаве и покажу да воле своју Србију“, рекао је Стефановић.

Министар Стефановић подсетио је да су војне школе престижне и да нуде изузетно квалитетно образовање, али и да су ретке са мноштвом предности, почев од  бесплатних уџбеника, преко бесплатног смештаја и исхране, као и загарантованог посла по завршетку школовања.


Овогодишњим конкурсом предвиђен је упис 210 будућих кадета Војне академије и 40 Медицинског факултета ВМА, као и 90 ученика Војне гимназије и 60 ученика Средње стручне војне школе.

Оцењујући да млади имају мноштво разлога да се одлуче за војне школе и потом постану део система одбране, Стефановић је подсетио и на улагања и континуирано јачање наше војске.

„Држава инвестира и у модернизацију и опремање, али и у побољшање стандарда наших припадника, почев од изградње станова до повећања плата. Један од добрих показатеља јесте и скок Србије на листи „Global Firepower“ за чак 28 места за само четири године. Тако се Србија данас по војној снази налази на 61. месту од укупно 139 рангираних земаља, док је најбоље рангирана од свих земаља бивше Југославије“, рекао је Стефановић.

Све детаље у вези са конкурсом за упис у Војну гимназију можете погледати на нашем сајту путем следећег линка КОНКУРС ЗА УПИС У ВОЈНУ ГИМНАЗИЈУ ФЕБРУАР/МАРТ 2021.

Термине одржавања акције „Отворена врата“ можете погледати путем следећем линка АКЦИЈА "ОТВОРЕНА ВРАТА" ТОКОМ КОНКУРСА

Странице специјалног издања часописа „Одбрана“ посвећене конкурсу за упис у Војну гимназију можете погледати ОВДЕ.

Верзија за штампу

 

A+ A-

Информације

КОНКУРС ЗА УПИС У ВОЈНУ ГИМНАЗИЈУ ФЕБРУАР/МАРТ 2021. ГОДИНЕ
Подсећамо вас да је Министарство одбране Републике Србије расписало конкурс за пријем 80 ученика (дечака и девојчица) у први, 5 у други и 5 у трећи разред Војне гимназије...
ОБАВЕШТЕЊЕ О ИЗДАВАЊУ ДУПЛИКАТА ЈАВНИХ ИСПРАВА У ВГ
На основу указане потребе, а циљу обавештавања бивших ученика Војне гимназије који имају потребу за дупликатима јавних исправа које је издала Војна гимназија, потребно је придржавати се следећег поступка...
СУСРЕТИ КЛАСА УЧЕНИКА
Поштовани, Војна гимназија жели да омогући Вама, својим некадашњим ученицима, да правовремено дођeте до информација које се тичу организовања сусрета класа...

Претрага

Календар

« Април 2021 »
ПонУтоСреЧетПетСубНед
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 

Последње вести

Важнији линкови

Пратите нас