Конкурс за упис у ВГ 2425 банер

Конкурс за пријем кандидата у Војну гимназију у школску 2024/2025. годину

31. 03. 2024

Поштовани кандидати, конкурс за пријем кандидата из грађанства у Војну гимназију у школску 2024/2025. годину отворен је од 15. фебруара до 31. марта 2024. године.

Пре подношења пријаве за упис кандидати треба да се детаљно упознају са текстом конкурса који можете прочитати на следећем линку Конкурс за упис у Војну гимназију у школској 2024/2025. години. 

Како бисте правилно и на време поднели пријаву за упис у Војну гимназију, пратите ове једноставне кораке:
 
ПРВИ КОРАК - ПОПУЊАВАЊЕ ПРИЈАВЕ

Попуните пријаву за пријем у Војну гимназију коју можете преузети на следећем линку: 

Пријава за упис у Војну гимназију у први разред,

Пријава за упис у Војну гимназију у други разред,

Пријава за упис у Војну гимназију у трећи разред

Потребно је да пријаву попуните читко и да унесете све тражене податке.

Пример попуњене пријаве за упис у I разред Војне гимназије.

 

ДРУГИ КОРАК  ПРИКУПЉАЊЕ ДОКУМЕНТАЦИЈE

Прикупите следећу документацију:

·      уверење о држављанству Републике Србије, не старије од шест месеци;

·      извод из матичне књиге рођених, не старији од шест месеци;

·      потврде надлежног суда и Министарства унутрашњих послова (не старије од шест месеци) да се против њега не води кривични поступак или поступак због кривичног дела за које се гони по службеној дужности, односно да није осуђиван за таква дела казном затвора у трајању дужем од шест месеци или казном малолетничког затвора, односно да им није изрицана заводска мера;

·      оверене фотокопије сведочанстава V, VI, VII и VIII разреда основне школе за кандидате који су завршили основну школу, а за ученике VIII разреда оверене фотокопије сведочанстава V, VI, VII разреда основне школе и уверење-потврду основне школе о оценама на крају првог полугодишта VIII разреда (за пријем у први разред);

·      оверене фотокопије сведочанстава V, VI, VII и VIII разреда основне школе и I разреда гимназије за кандидате који су завршили I разред, а за ученике I разреда оверене фотокопије сведочанстава V, VI, VII и VIII разреда основне школе и уверење-потврду гимназије о оценама на крају првог полугодишта I разреда (за пријем у други разред);

·     оверене фотокопије сведочанстава V, VI, VII и VIII разреда основне школе и I и II разреда гимназије за кандидате који су завршили II разред, а за ученике II разреда оверене фотокопије сведочанстава V, VI, VII и VIII разреда основне школе и I разреда гимназије и уверење-потврду гимназије о оценама на крају првог полугодишта II разреда (за пријем у трећи разред).

 

ТРЕЋИ КОРАК – СЛАЊЕ ДОКУМЕНТАЦИЈЕ

Након попуњавања пријаве и прикупљања потребне документације кандидат подноси пријаву са прикупљеном документацијом за упис Војној гимназији лично или путем препоручене поште на адресу Хумска 22, 11000 Београд са назнаком Конкурс за упис у Војну гимназију.

 


ЧЕТВРТИ КОРАК – ОДЛАЗАК У РЕГИОНАЛНИ ЦЕНТАР (ВОЈНИ ОДСЕК)

Јавите се надлежном Регионалном центру Министарства одбране на територији сталног места боравка (бивши Војни одсеци) где преузимате Образац упитника за безбедносну проверу и Изјаву (исте можете преузети кликом на називе документа) које након попуњавања враћате истом органу.

Изјавом коју попуњавате овлашћујете Војну гимназију да личне податке које сте дали може унети у електронску базу података и да се ти подаци могу користити за потребе генерисања потребних статистичких података.

Кандидати чије је пребивалиште на територији АП Косово и Метохија, образац за безбедносну проверу и изјаву преузимају од територијалног органа Регионалног центра Министарства одбране који је најближи њиховом месту пребивалишта.

Адресе и контакт телефоне надлежних Регионалних центара Министарства одбране можете погледати овде.

 
ПЕТИ КОРАК – ОЧЕКУЈТЕ ПОЗИВ КОМИСИЈЕ

Комисија за пријем документације позваће лично сваког кандидата и обавестити о комплетности документације и испуњености услова конкурса.

У случају да имате било какву недоумицу или питање у вези са пријавом за упис у Војну гимназију, информације можете добити путем електронске поште vogi@mod.gov.rs, на  телефоне: 011/3603-966 и 011/3603-972 или на интернет страници Војне гимназије http://www.gimnazija.mod.gov.rs.

 

Психолошка и медицинско-здравствена процена кандидата за упис у Војну гимназију у школској 2024/2025. години биће реализоване у периоду од 15. априла до 17. маја 2024. године.

Приликом одласка на медицинско-здравствену процену потребно је понети овај образац.

Провера физичке способности и провера знања из математике и српског језика за упис у Војну гимназију у школској 2024/2025. години биће реализовани у периоду од 20. до 28. маја 2024. године.

Образац потврде изабраног лекара да кандидат може приступити физичкој провери можете преузети ОВДЕ.

Образац сагласности родитеља-старатеља за фотографисање и снимање кандидата током процеса селекције можете преузети ОВДЕ.

 

УПИС У ВОЈНУ ГИМНАЗИЈУ  

ПРИПРЕМА ЗА ПРИЈЕМНИ ИСПИТ

Верзија за штампу

 

A+ A-

Информације

Обавештење бившим ученицима Војне гимназије који имају потребу за дупликатима јавних исправа које је издала Војна гимназија
ЗАХТЕВ за издавање дупликата или друге јавне исправе, односно провере веродостојности дипломе подноси се по следећем...
Сусрети класа ученика Војне гимназије
Поштовани, Војна гимназија жели да омогући вама, својим некадашњим ученицима, да правовремено дођeте до информација које се тичу организовања сусрета класа...

Претрага

Календар

« Јун 2024 »
ПонУтоСреЧетПетСубНед
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Последње вести

Важнији линкови

Пратите нас