Матуранти 44. класа - завршна свечаност

Свечаност поводом завршетка школовања 44. класе Војне гимназије

31. 05. 2020

Свечаност поводом завршетка школовања ученика 44. класе Војне гимназије одржана је данас у тој војнообразовној установи.

Међу 86 ученика 44. класе као најбољи су се истакли Наталија Илић, Никола Васић и Сара Николић.

Данашњој свечаности присуствовао је начелник Војне академије генерал-мајор Бојан Зрнић, који је ученицима честитао завршетак школовања и пожелео им много успеха на њиховом путу до првог официрског чина.

Начелник Војне гимназије капетан фрегате Мирослав Ћитић истакао је да су период у којем је школована 44. класа обележила значајна инвестициона улагања у боље услове интернатског живота и рада.

- Подигнут је углед и значај школе, о чему говоре бројне посете председника Републике и врховног команданта Војске Србије, председнице Владе Србије и министра одбране. У текућој школској години, матуранти су школовање завршили кроз учење на даљину због пошасти која је задесила читав свет – рекао је капетан фрегате Ћитић и поручио ђацима да буду свесни и одговорни, зато што их "херојска дела наших предака обавезују на то”.

- Запамтите да су сви уградили свој труд да постанете добри људи. Кадри сте и образовани да се носите с будућим животним искушењима – поручио је начелник Војне гимназије.

Најбоља у класи Наталија Илић истакла је да свако има свој пут “и да у зависности од својих снова, жеља и тежњи бира смер којим ће ићи”.

- Пре четири године преда мном је стајала једна велика одлука чије величине, из садашње перспективе, нисам била свесна. Дошла сам у другачији систем у којем нисам знала како ствари функционишу и колико се он разликује од моје свакодневице и од онога што сам до тада познавала. Чини ми се да смо за о
ве четири године заиста одрасли, изградили себе у неке нове, другачије младе људе и да већ сада свако од нас има представу о правим вредностима и врлинама које треба да поседује – рекла је Наталија Илић.

Присутнима су се обратили и начелник 44. класе капетан 1. класе Бранислав Николић и професорка Горица Ђаковић-Дорошки, у име разредних старешина, који су ђацима и будућим кадетима пожелели много среће и успеха у даљем школовању.


 Начелник Војне академије генерал Зрнић уручио је најбољој ученици Наталији Илић ручни сат са посветом, док јој је представник Фонда „Потпоручник Борко Никитовић“ Небојша Никитовић уручио награду која се традиционално додељује од 1993. године.

 На данашњој свечаности, којој су присуствовали и професори и старешине матураната, начелник Војне гимназије капетан фрегате Ћитић уручио је Захвалницу представнику Фонда „Потпоручник Борко Никитовић“.

Верзија за штампу

 

A+ A-

Информације

Обавештење бившим ученицима Војне гимназије који имају потребу за дупликатима јавних исправа које је издала Војна гимназија
ЗАХТЕВ за издавање дупликата или друге јавне исправе, односно провере веродостојности дипломе подноси се по следећем...
Сусрети класа ученика Војне гимназије
Поштовани, Војна гимназија жели да омогући вама, својим некадашњим ученицима, да правовремено дођeте до информација које се тичу организовања сусрета класа...

Претрага

Календар

« Април 2024 »
ПонУтоСреЧетПетСубНед
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

Последње вести

Важнији линкови

Пратите нас