Белотић у Петници

Ученик ВГ на конференцији у ИС „Петница“

30. 11. 2017

На  XVI Петничкој конференцији која је одржана у Истраживачкој станици “Петница“ учешће је узео и ученик 43. класе Војне гимназије Бранислав Белотић.

Наиме у времену од 23. до 26. новембра 2017. године реализована је конференција под називом “Корак у науку“ и на овом скупу радове су излагали истраживачи из Србије и региона. Поред истраживача и научника, конференцији су присуствовали и амбасадори страних земаља, наши државни руководиоци а ове године конференцију је отворила председница Владе Србије госпођа Ана Брнабић.

Обзиром на велику доступност литературе, добро опремљене лабараторије и изузетан наставнички кадар постоје одлични услови да полазници прошире своја знања стечена редовним наставним програмима. ИС „Петница“ има предвиђене програме за основце, средњошколце, студенте али и наставнике.  

Бранислав Белотић је до сада учествовао на неколико кампова из области геологије у Петници, а као круна рада јесте пројекат “Генеза минерала арсена и гвожђа у сливу реке Рибнице”, који је презентовао на овогодишњој конференцији. Истраживање је спровео заједно са учеником Костић Бранком из Техничке школе Железник и уз помоћ ментора Алексе Вујиновића. 

Војна гимназија има одличну сарадњу са ИС „Петница“, тако да је посета Петници у Плану посебних облика наставе за ученике I разреда ВГ и ССВШ. Они се тада упознају са могућностима и начинима приступа на семинарима из разних области као што су биологија, програмирање, примењена физика, хемија и још 10-ак дисциплина.

Касније, ученици се током новембра пријављују за пројекте у наредној години и по испуњењу услове похађају семинаре који трају по неколико дана, што не ремети свакодневне обавезе које чекају ученике на редовној настави.

Годишње, семинаре у ИС „Петница“ похађа неколико ученика Војне гимназије, а Бранислав је само један од наших ученика ...

 

Верзија за штампу

 

A+ A-

Информације

Обавештење бившим ученицима Војне гимназије који имају потребу за дупликатима јавних исправа које је издала Војна гимназија
ЗАХТЕВ за издавање дупликата или друге јавне исправе, односно провере веродостојности дипломе подноси се по следећем...
Сусрети класа ученика Војне гимназије
Поштовани, Војна гимназија жели да омогући вама, својим некадашњим ученицима, да правовремено дођeте до информација које се тичу организовања сусрета класа...

Претрага

Календар

« Април 2024 »
ПонУтоСреЧетПетСубНед
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

Последње вести

Важнији линкови

Пратите нас