Белотић у Петници

Ученик ВГ на конференцији у ИС „Петница“

30. 11. 2017

На  XVI Петничкој конференцији која је одржана у Истраживачкој станици “Петница“ учешће је узео и ученик 43. класе Војне гимназије Бранислав Белотић.

Наиме у времену од 23. до 26. новембра 2017. године реализована је конференција под називом “Корак у науку“ и на овом скупу радове су излагали истраживачи из Србије и региона. Поред истраживача и научника, конференцији су присуствовали и амбасадори страних земаља, наши државни руководиоци а ове године конференцију је отворила председница Владе Србије госпођа Ана Брнабић.

Обзиром на велику доступност литературе, добро опремљене лабараторије и изузетан наставнички кадар постоје одлични услови да полазници прошире своја знања стечена редовним наставним програмима. ИС „Петница“ има предвиђене програме за основце, средњошколце, студенте али и наставнике.  

Бранислав Белотић је до сада учествовао на неколико кампова из области геологије у Петници, а као круна рада јесте пројекат “Генеза минерала арсена и гвожђа у сливу реке Рибнице”, који је презентовао на овогодишњој конференцији. Истраживање је спровео заједно са учеником Костић Бранком из Техничке школе Железник и уз помоћ ментора Алексе Вујиновића. 

Војна гимназија има одличну сарадњу са ИС „Петница“, тако да је посета Петници у Плану посебних облика наставе за ученике I разреда ВГ и ССВШ. Они се тада упознају са могућностима и начинима приступа на семинарима из разних области као што су биологија, програмирање, примењена физика, хемија и још 10-ак дисциплина.

Касније, ученици се током новембра пријављују за пројекте у наредној години и по испуњењу услове похађају семинаре који трају по неколико дана, што не ремети свакодневне обавезе које чекају ученике на редовној настави.

Годишње, семинаре у ИС „Петница“ похађа неколико ученика Војне гимназије, а Бранислав је само један од наших ученика ...

 

Верзија за штампу

 

A+ A-

Информације

Конкурс за пријем кандидата из грађанства за ученике ВГ
У школској 2020/2021. години извршиће се пријем кандидата оба пола из грађанства (у даљем тексту: кандидати) за ученике Војне гимназије...
Отворена врата за време трајања конкурса за упис у ВГ и ССВШ
У периоду док траје конкурс за упис у Војну гимназију и Средњу стручну војну школу (1. фебруар - 15. март 2020.) сви заинтересовани кандидати...

Претрага

Календар

« Фебруар 2020 »
ПонУтоСреЧетПетСубНед
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829 

Последње вести

Важнији линкови

Пратите нас