Период прилагођавања 47. класа ВГ

Период прилагођавања за најмлађе класе ученика ВГ и ССВШ

30. 08. 2019

У недељу и понедељак, 18. и 19. августа 2019. године, започео је период прилагођавања 47. класе ученика Војне гимназије и 50. класе ученика Средње стручне војне школе.

Ученике и њихове родитеље (старатеље) дочекали су старешине класа, разредне старешине, као и инструктори (ученици старијих класа).

Војна гимназија је уписала четири одељења, а Средња стручна војна школа три одељења и то у два смера: РВ и ПВО (ратно ваздухопловство и противваздушна одбрана) – два одељења и једно одељење Е и ПЕД (електронско и противелектронско дејство). 

Након пријема ученика одржани су родитељски састанци с родитељима ученика ССВШ, док је родитељски састанак за ученике ВГ одржан недељу дана раније.

Већ следећег дана почело је прилагођавање на интернатски начин живота и рада. Ученици су одмах кренули на двонедељну обуку у пливању, а у садржаје је уврштено и упознавање с градом у коме ће провести наредне четири године. Ученици су обишли Зоолошки врт, Калемегдан, Кнез Михаилову улицу итд.

Ученицима је предочен дневни распоред рада, кућни ред интерната, а дневни садржаји допуњавани су многим предавањима. Одржано је предавање из Прописа и безбедности у саобраћају, с посебним акцентом на пешака у саобраћају, затим предавање о Другарству у колективу, Правилима лепог понашања, као и Односа према раду: како и зашто учити и многа друга.

Судећи по првим утисцима, ученици су добро прихватили интернатске услове живота.

Период прилагођавања трајаће до 30. 08. када ће ђаци отићи кући за викенд. Повратак је планиран за 01. септембар до 20 часова.  

 

Верзија за штампу

 

A+ A-

Информације

Обавештење бившим ученицима Војне гимназије који имају потребу за дупликатима јавних исправа које је издала Војна гимназија
ЗАХТЕВ за издавање дупликата или друге јавне исправе, односно провере веродостојности дипломе подноси се по следећем...
Сусрети класа ученика Војне гимназије
Поштовани, Војна гимназија жели да омогући вама, својим некадашњим ученицима, да правовремено дођeте до информација које се тичу организовања сусрета класа...

Претрага

Календар

« Април 2024 »
ПонУтоСреЧетПетСубНед
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

Последње вести

Важнији линкови

Пратите нас