Светосавски дани у српском војном школству

Светосавски дани у српском војном школству

30. 01. 2017

У крипти Храма Светог Саве у Београду, 28. јануара, одржана је свечана академија „Светосавски дани у српском војном школству” којој су присуствовали и у којој су узели учешће ученици Војне гимназије и Средње стручне војне школе
 
 

Свечаности су присуствовали министар одбране господин Зоран Ђорђевић, ректор Универзитета одбране генерал-мајор Младен Вуруна, Његова Светост Патријарх српски Иринеј, представници Министарства одбране и Српске православне цркве и бројни грађани.

Начелник Војне академије генерал-мајор Горан Зековић подсетио је на историјски ток војног школства и поручио да „вечерас младост војних школа показује своје таленте, показује како се воли земља у песми, стиху и беседи и уверава нас да је спремна да то и докаже у сваком моменту на бранику отаџбине, у свом будућем позиву”.

 Манифестацију „Светосавски дани у српском војном школству” организовали су Телевизија „Храм” и Универзитет одбране у Београду, а у уметничком програму учествовали су кадети Војне академије и Медицинског факултета Војномедицинске академије, ученици Војне гимназије и Средње стручне војне школе, полазници Класе слушалаца за резервне официре и чланови Уметничког ансамбла Министарства одбране „Станислав Бинички”.

 

Програм је, сигурно и самоуверено, водила ученица Војне гимназије Софија Видановић са својим колегом кадетом ВА.

Хор ученика Војне гимназије са диригентом, професорком Анђелом Јеремић, био је централна фигура свечаности. Извођењем Државне и Светосавске химне, певањем двеју Мокрањчевих песама: „Хај, да је мени” и „Хајде мори момичето”, наишли су на одушевљење и радост свих присутних.

Ученица Анђела Вучковић (42. класа), сјајном ауторском беседом „Да нам се речи не размину” одушевила је све присутне. Како богатим и надахнутим садржајем беседе, тако и изванредним говорењем, сјајном дикцијом и лепим односом према публици.

Појачка група „Четрдесет мученика Севастијских” са својим Вођом старијим водником I класе Игором Јовановићем, припремила је две песме „Црвен цвет” и „Прелетеше птице ластавице”. Ученица Средње стручне војне школе Милица Граороски, одушевила је публику умилним певањем изворне народне песме „Ја ураних јутрос рано”, као и њен колега, ученик ВГ Марко Живковић сјајном пратњом на фрули.

Ми, припадници ВГ, као и много пута да сада, имамо велики разлог да се поносимо својим ученицима.


 

Верзија за штампу

 

A+ A-

Информације

Обавештење бившим ученицима Војне гимназије који имају потребу за дупликатима јавних исправа које је издала Војна гимназија
ЗАХТЕВ за издавање дупликата или друге јавне исправе, односно провере веродостојности дипломе подноси се по следећем...
Сусрети класа ученика Војне гимназије
Поштовани, Војна гимназија жели да омогући вама, својим некадашњим ученицима, да правовремено дођeте до информација које се тичу организовања сусрета класа...

Претрага

Календар

« Март 2024 »
ПонУтоСреЧетПетСубНед
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Последње вести

Важнији линкови

Пратите нас