МО у интернату ВГ

Министар одбране са ученицима Војне гимназије и Средње стручне војне школе

29. 10. 2019

Министар одбране Александар Вулин посетио је данас Интернат Војне гимназије и ученикe Средње стручне војне школе, где су му старешине и ученици тих војних школа представили спортске и академске успехе које су ти најмлађи припадници Министарства одбране и Војске Србије постигли у претходном периоду.

Војска Србије и Министарство одбране ће учинити све, поручио је министар Вулин, да средњошколска образовна база Војске Србије буде што шира, да примимо што више деце и да им обезбедимо што боље услове за школовање.

- Имали смо прилике да разговарамо са децом која побеђују много старије од себе, много обученије од себе, зато што су – војници, зато што су прихватили да увек иду на победу, зато што дају све од себе и зато што за њих нема нерешивих проблема и нема питања на која немају одговор. Ова деца су изабрала да буду део система Војске Србије и ова деца су изабрала да уђу у систем који ће од почетка до краја бринути о сваком од њих – истакао је министар Вулин.

Према његовим речима, сви који постану део система Војске Србије, сви који дођу да се школују у Војну гимназију или Средњу стручну војну школу, могу да буду сигурни да ће систем бринути о њима.

Обраћајући се у име свих запослених у Војној гимназији и Средњој стручној војној школи, начелник Војне гимназије капетан фрегате Мирослав Ћитић, уз подсећање на мисију тих војнообразовних установа као и на наставни план и програм, посебно се осврнуо и на ваннаставни васпитно - образовни рад које те школе негују. Он је истакао да је у Војној гимназији и ССВШ организовано више курсева, клубова и секција, у којима ученици, годинама уназад остварују значајне резултате.

Последњи у низу успеха, додао је он, остварила је најмлађа секција у ССВШ „Војни радио клуб“, који је на недавно одржаном „Купу Радован Медић“, освојио екипно прво место.

Капетан фрегате Ћитић је, такође, нагласио да су ученици Војне гимназије и ССВШ остварили и запажене резултате и на Новосадском маратону, такмичењима у оријентирингу, као и на хуманитарном турниру „Волим децу – играм за Звечанску“, а ученици са најбољим резултатима били су у прилици да министру одбране кажу нешто више о постигнутим успесима.
 
Начелник Војне гимназије посебно је захвалио Министарству одбране, Универзитету одбране и Војној академији што су препознали значај средњошколског образовања, па  ученици Војне гимназије и ССВШ учествују на спортским и академским манифестацијама уз своје старије колеге из система.

У име екипе „Војног радио клуба“ о својим утисцима након екипнe победe на такмичењу „Куп Радован Медић“, такмичењу у радио-гониометрији које је одржано 24. октобра говорио је ученик ССВШ Петар Рогановић. Он је подсетио да је то четврто такмичење на којем су као екипа учествовали, као и да су на сва четири однели победу.

То је такмичење на коме учествују клубови из региона и осталих европских држава. Победа нам је и значајнија, јер су на такмичењу учествовали и такмичари са вишегодишњим искуством, али ми смо добро научили да брзо одрадимо тај смер, пронађемо станице за кратко време и дођемо до циља – истиче Петар додајући да их наредне године очекује светско првенство на Златибору, за које се нада да ће њихова екипа, такође, остварити успех.

Ученица Јована Стојковић најстарији је учесник у екипи „Војног радио-клуба“, која је, такође, указала на успех који су остварили на такмичењима на којима су учествовали.

- С обзиром на то да смо ми били најмлађи на том такмичењу, показали смо да на младима свет остаје – нагласила је ученица Јована.

Данашњој посети присуствовали су и представници Универзитета одбране и Војне академије, као и старешине, наставници и ученици Војне гимназије и Средње стручне војне школе.

Недавно је обновљено  свих пет спратова у згради Интераната Војне гимназије, а комплетно су уређене спаваонице, купатила, просторије за дневни боравак и трпезарија. Интернат, који је саграђен 1978. године и који се простире на више од 10 хиљада квадратних метара, има капацитета за смештај 516 ученика Војне гимназије и Средње стручне војне школе.

Верзија за штампу

 

A+ A-

Информације

Обавештење бившим ученицима Војне гимназије који имају потребу за дупликатима јавних исправа које је издала Војна гимназија
ЗАХТЕВ за издавање дупликата или друге јавне исправе, односно провере веродостојности дипломе подноси се по следећем...
Сусрети класа ученика Војне гимназије
Поштовани, Војна гимназија жели да омогући вама, својим некадашњим ученицима, да правовремено дођeте до информација које се тичу организовања сусрета класа...

Претрага

Календар

« Март 2024 »
ПонУтоСреЧетПетСубНед
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Последње вести

Важнији линкови

Пратите нас