posetaVAvazduhoplovnoO6.jpg

Војни гимназијалци у наставној посети Војној академији

28. 10. 2023

Ученици 50. и 51. класе ваздухопловног одељења Војне гимназије били су у наставној посети Војној академији. Војне гимназијалце заједно са начелником Војне гимназије капетаном бојног брода Мирославом Ћитићем срдачно је примио начелник Војне академије пуковник ванредни професор др Срђан Благојевић са начелником Департмана техничко-технолошких и природно-математичких наука Војне академије пуковником редовним професором др Миленком Андрићем и начелником Катедре војног ваздухопловства пуковником доц. др Славишом Влачићем.

Будућим пилотима обратио се начелник штаба Команде РВ и ПВО бригадни генерал Гордан Павловић честитајући им што су успели да испуне захтевне критеријуме и буду одабрани да се школују на ваздухопловном смеру. Истакао је да их у другој години школовања очекују посебни облици наставе, као што су падобранска обука и обука у преживљавању у природи, док је за трећу годину планирано мотивационо летење на једрилицама. Пожелео им је добро здравље и вредан рад у савладавању свих обавеза које их очекују током гимназијског школовања.

Кроз ову наставну посету и приказ пилотске обуке, тачније виртуелан пилотски лет, водио их је потпуковник доц. др Александар Кнежевић, који обучава и едукује будуће пилоте, будуће официре српског Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране.

Приликом наставне посете ученици су били у прилици да непосредно виде структуру и фазе војне пилотске обуке и да се упознају са иновацијама у домену ваздухопловства. Сјајан лет започели су са наочарима за виртуелну реалност. Кабинет у коме се налазе симулатори, односно тренажери за летење, претворио се у виртуелно небо над Батајницом, Вршцем и другим градовима наше земље на коме су наши ученици могли да лете хеликоптером и авионом „Ласта”.

Захваљујемо се Војној академији и Катедри војног ваздухопловства на гостопримству и реализованој наставној посети. Она представља увертиру за наше ученике ваздухопловног смера који ће у новембру бити гости Команде РВ и ПВО на војном аеродрому „Пуковник-пилот Миленко Павловић” на Батајници.

Верзија за штампу

 

A+ A-

Информације

Обавештење бившим ученицима Војне гимназије који имају потребу за дупликатима јавних исправа које је издала Војна гимназија
ЗАХТЕВ за издавање дупликата или друге јавне исправе, односно провере веродостојности дипломе подноси се по следећем...
Сусрети класа ученика Војне гимназије
Поштовани, Војна гимназија жели да омогући вама, својим некадашњим ученицима, да правовремено дођeте до информација које се тичу организовања сусрета класа...

Претрага

Календар

« Мај 2024 »
ПонУтоСреЧетПетСубНед
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 

Последње вести

Важнији линкови

Пратите нас