Школска слава - 2013.

Светосавска свечаност у Војној гимназији

28. 01. 2013

Војна гимназија у Београду је 25. јануара обележила школску славу - Савиндан, у част Светог Саве, утемељивача образовања и првог српског архиепископа.

Славски колач је, у присуству помоћника министра одбране за људске ресурсе Јована Мијаковића, начелника Војне академије генерал- мајора Младена Вуруне и
директора Канцеларије за сарадњу с црквама и верским заједницама Владе Републике Србије Милете Радојевића,  преломио епископ Хвостански Атанасије (Ракита).

Он је, честитајући домаћинима и њиховим гостима из Спортске гимназије, који су славили заједно, истакао да Свети Сава вековима посећује све школе у којима обилази своју духовну децу.

– Долази да се увери јесу ли на правом путу, да ли су постали малодушни, јесу ли здраво и добро али и да их подигне и удахне им нови живот – рекао је владика и показао на славски колач као симбол јединства свих Срба, који уједињује много зрна жита расутог по разним пољима.

Заменик начелника Војне гимназије потпуковник Драган Јовановић, уз захвалност гостима на присуству, истакао је да нас идеје Светосавља обавезују да гајимо истинске вредности и сачувамо своју културу.

На слави, којој су присуствовали и начелници управа Министарства одбране, представници Војске Србије, државне управе и локалне самоуправе, гостима се обратио и овогодишњи млади домаћин Алекса Ивковић.

Верзија за штампу

 

A+ A-

Информације

Обавештење бившим ученицима Војне гимназије који имају потребу за дупликатима јавних исправа које је издала Војна гимназија
ЗАХТЕВ за издавање дупликата или друге јавне исправе, односно провере веродостојности дипломе подноси се по следећем...
Сусрети класа ученика Војне гимназије
Поштовани, Војна гимназија жели да омогући вама, својим некадашњим ученицима, да правовремено дођeте до информација које се тичу организовања сусрета класа...

Претрага

Календар

« Април 2024 »
ПонУтоСреЧетПетСубНед
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

Последње вести

Важнији линкови

Пратите нас