Шаховски турнир

Резултати турнира „Нове наде шаха“

27. 04. 2014


Шаховски турнир „Нове наде шаха“ одржан је у суботу у Војној гимназији у Београду. Овогодишњи, други турнир, према речима организатора богатији је и садржајнији него претходне године.

Присутнима су се обратили наставник на Војној академији потпуковник Вељко Бућковић и руководилац шаховске секције у Војној гимназији (и начелник 39. класе) мајор Радослав Јоцић. Такође, обратили су се и председник Удружења за развој информационог друштва „Живојин Мишић“ Владимир Преловац и актуелни првак Србије у шаху Александар Инђић који су свима пожелели много успеха, не само данас, него и у будућности.

Потпуковник Бућковић казивао је беседу о прослављеном војсковођи Живојину Мишићу, а мајор Јоцић је пожелео свима много успеха у данашњем надметању и захвалио за „добру синергију због које је такмичење и организовано“, те пожелео да турнир постане традиционалан.

Пре такмичења приказан је филм о Војној гимназији, а потом је актуелни првак почетак турнира означио симболичним „повлачењем првог шаховског потеза“.

У оквиру надметања организовано је пет турнира различитог типа - турнир деце до 10 година, турнир деце до 14 година, турнир аматера, екипни турнир припадника Војске Србије и интернет меч деце из Словеније и Србије.
Турнир деце до 10 година играће осам играча, према Бергеровом систему свако са сваким, а турнире до 14 година играће 24 деце, према швајцарском систему компјутерског паровања.

На турниру аматера учествoвала су 32 играча, док је на екипном турниру Војске Србије учествовало девет екипа - екипе Војне гимназије, Војне академије, екипа официра у пензији и остале
. Награде су медаље, дипломе, графике, шаховски програми, шаховске гарнитуре и литература.

Наша екипа је, иако најмлађа, постигла изванредан резултат освојивши 3. место екипно. У последњем колу наши момци су изгубили од екипе Војни ветерани и тако њима "препустили" прво место.

Резултати екипног турнира припадника Војске

 

Верзија за штампу

 

A+ A-

Информације

Обавештење бившим ученицима Војне гимназије који имају потребу за дупликатима јавних исправа које је издала Војна гимназија
ЗАХТЕВ за издавање дупликата или друге јавне исправе, односно провере веродостојности дипломе подноси се по следећем...
Сусрети класа ученика Војне гимназије
Поштовани, Војна гимназија жели да омогући вама, својим некадашњим ученицима, да правовремено дођeте до информација које се тичу организовања сусрета класа...

Претрага

Календар

« Март 2024 »
ПонУтоСреЧетПетСубНед
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Последње вести

Важнији линкови

Пратите нас