engleskiOkruzno24.jpg

УСПЕХ УЧЕНИКА ПРВОГ РАЗРЕДА НА ГРАДСКОМ ТАКМИЧЕЊУ ИЗ ЕНГЛЕСКОГ ЈЕЗИКА

27. 03. 2024

Дана 24.03.2024. године у просторијама Девете и Десете београдске гимназије одржано је Градско/Окружно такмичење из Енглеског језика за ученике средњих школа из Београда. На овом такмичењу, које се први пут организује за ученике сва четири разреда, учествовали су ученици који су заузели неко од прва три места на школским такмичењима, тако да су Војну гимназију представљали ученици 48. класе Анастазија Карамарковић, Тамара Милошевић и Михајло Симеуновић, ученици 49. класе Нина Драгојловић и Илија Живковић, ученици 50. класе Александар Димитријевић, Милена Павловић, Андреј Лекше и Марко Татић и ученици 51. класе Софија Бућић, Милица Милинковић, Андреа Николић, Дејан Симеуновић и Милош Ђурашевић, док су  Средњу стручну војну школу „1300 каплара“ представљали ученици 52. класе Јана Стојмировић и Вук Петровић и ученици 54. класе Дуња Стевановић, Сања Павлов и Вук Миладиновић.

Сви такмичари су били подељени по разредима у четири категорије и сви су радили одговарајући тест, писани испит који би требало да проверава степен аналитичко-лингвистичке, функционално-прагматичке и комуникативне компетенције познавања енглеског језика у складу са програмом наставе за средњу школу Републике Србије. Задаци су били у виду разумевања прочитаног текста, допуњавања, трансформација, селекција, елиминација, повезивања и вишеструких избора, а најбоље резултате са овог такмичења остварили су ученици првог разреда обе војне школе који су освојили завидно треће место: Милош Ђурашевић, Дејан Симеуновић и Софија Бућић из Војне гимназије и Вук Миладиновић и Дуња Стевановић из Средње стручне војне школе „1300 каплара“.

Ученицима првог разреда и њиховим предметним професорима Маријани Николић и Сандри Виличић Бан честитамо на постигнутим резултатима на Окружном такмичењу из енглеског језика, а све остале ученике војних школа позивамо да и убудуће учествују на различитим такмичењима из страних језика јер познавање језика и специфичних социо-културалних одлика народа других земаља могу чинити будуће припаднике Војске Србије спремнијим, способнијим и препознатљивим при ангажовању на разноврсним специјализованим задацима и мисијама у нашој земљи и иностранству.

Верзија за штампу

 

A+ A-

Информације

Обавештење бившим ученицима Војне гимназије који имају потребу за дупликатима јавних исправа које је издала Војна гимназија
ЗАХТЕВ за издавање дупликата или друге јавне исправе, односно провере веродостојности дипломе подноси се по следећем...
Сусрети класа ученика Војне гимназије
Поштовани, Војна гимназија жели да омогући вама, својим некадашњим ученицима, да правовремено дођeте до информација које се тичу организовања сусрета класа...

Претрага

Календар

« Јул 2024 »
ПонУтоСреЧетПетСубНед
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 

Последње вести

Важнији линкови

Пратите нас