Славски колач - 2014.

Светосавска свечаност у Војној гимназији

27. 01. 2014

Војна гимназија, заједно са Спортском гимназијом,  27. јануара 2014. обележила је школску славу - Савиндан, у част Светог Саве, утемељивача образовања и првог српског архиепископа.

Овогодишњи млади домаћин био је Младен Благојевић, ученик четвртог разреда Војне гимназије.

Славски колач је, у присуству државног секретара Зорана Ђорђевића, помоћника министра одбране за људске ресурсе Милоша Јанковића, начелника Војне академије генерал-мајора Младена Вуруне, предсатвника Министарства одбране, Министарства унутрашњих послова РС
, Министарства просвете, општине Савски венац, школе Прима интернешнал (Prima international school) и осталих уважених званица и гостију, преломио епископ Јован липљански (Ћулибрк).

Начелник Војне гимназије пуковник Милан Стевић рекао је да треба размишљати о Светом Сави и томе шта је учинио за живота.

- Када данас размишљам о томе, пожелим да свако у нама пронађе начин да буде бољи пријатељ, родитељ, човек и радник, а све с циљем да нам Србија буде боља, истакао је пуковник Стевић.

После обреда пресецања славског колача у Кино сали Војне гимназије ученици су гостима извели приредбу где су уз беседу и песму подсетили на дело Светог Саве.

 

Верзија за штампу

 

A+ A-

Информације

Обавештење бившим ученицима Војне гимназије који имају потребу за дупликатима јавних исправа које је издала Војна гимназија
ЗАХТЕВ за издавање дупликата или друге јавне исправе, односно провере веродостојности дипломе подноси се по следећем...
Сусрети класа ученика Војне гимназије
Поштовани, Војна гимназија жели да омогући вама, својим некадашњим ученицима, да правовремено дођeте до информација које се тичу организовања сусрета класа...

Претрага

Календар

« Април 2024 »
ПонУтоСреЧетПетСубНед
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

Последње вести

Важнији линкови

Пратите нас