Наставна посета ВА 46. класа

НАСТАВНА ПОСЕТА УЧЕНИКА 46. КЛАСЕ ВОЈНОЈ АКАДЕМИЈИ

26. 11. 2021

У среду, 24. новембра, ученици завршне године Војне гимназије посетили су Војну академију. У касарни „Генерал Јован Мишковић“ нашим ученицима и старешинама обратио се начелник Војне академије пуковник ванр. проф. др Срђан Благојевић, бивши ученик Војне гимназије (25. класа). У уводном делу обраћања пуковник Благојевић пожелео је добродошлицу нашим ученицима у објекте и просторије које их спремно чекају да по завршетку Војне гимназије у њих кроче као кадети Војне академије. У наставку је говорио о томе шта је то што Војна академија нуди, али и шта очекује од њених кадета и на који начин Војна академија постиже да њени кадети израсту у квалитетне официре који ће часно служити Србији.


Након обраћања начелника Војне академије, начелници катедри детаљно су представили студијске програме који се реализују на Војној академији и заједно са ученицима обишли су кабинете у којима се реализује настава.


Током обиласка, ученици су имали прилику и да се опробају у гађању у најмодернијој стрељани која је у претходном периоду у потпуности реновирана и опремљена најмодернијом опремом. Ученици су обишли и спортски центар са базеном и модерном теретаном, спољне спортске терене и библиотеку са читаоницом који представљају само део капацитета Војне академије који су свакодневно на распологању кадетима Војне академије.


Током посете један део времена био је одређен за дружење ученика са кадетима Војне академије, од којих су већина бивши ученици Војне гимназије. Кадети су гимназијалце упознали са смештајним капацитетима Војне академије и из „прве руке“ им објаснили шта значи бити кадет Војне академије и како све оно што су знали о животу и раду на Војној академији изгледа у пракси.

Захваљујући доброј организацији и увек добро расположеним и припремљеним представницима Војне академије наши ученици су се упознали са свим могућностима које им ова високошколска установа нуди за наставак школовања и формирали су потпунију слику о студијским програмима а то све ће допринети да се лакше и сигурније определе за смер на којем ће наставити школовање.

Ову активност ученика Војне гимназије, као и многе друге у претходном периоду, пратила је екипа војнофилмског центра Застава филм” која ради на снимању документарног филма о Војној гимназији.

Верзија за штампу

 

A+ A-

Информације

Обавештење бившим ученицима Војне гимназије који имају потребу за дупликатима јавних исправа које је издала Војна гимназија
ЗАХТЕВ за издавање дупликата или друге јавне исправе, односно провере веродостојности дипломе подноси се по следећем...
Сусрети класа ученика Војне гимназије
Поштовани, Војна гимназија жели да омогући вама, својим некадашњим ученицима, да правовремено дођeте до информација које се тичу организовања сусрета класа...

Претрага

Календар

« Април 2024 »
ПонУтоСреЧетПетСубНед
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

Последње вести

Важнији линкови

Пратите нас