Наставна посета 46. класа

НАСТАВНА ПОСЕТА 72. БРИГАДИ ЗА СПЕЦИЈАЛНЕ ОПЕРАЦИЈЕ

25. 03. 2021

КАДА ДРУГИ НЕ МОГУ И НЕ СМЕЈУ, САМО ЈЕ ЈЕДНА... 72. КОЈА УВЕК МОЖЕ И СМЕ!

У среду, 24. марта 2021. године, реализована је наставна посета ученика трећег разреда Војне гимназије 72. бригади за специјалне операције у касарни „Растко Немањић“ у Панчеву.

Ученике 46. класе, у пратњи начелника класе, мајора Марка Марјановића, и референта у класи, заставника Саше Живака, у касарни „Растко Немањић“ дочекали су командант 72. бригаде за специјалне операције, бригадни генерал Мирослав Талијан (бивши ученик Војне гимназије, 16. класа), и начелник штаба бригаде, пуковник Жељко Фурунџић.


Након уводних речи команданта и начелника штаба, током којих су ученике упознали са локацијом, структуром, наменом и значајем јединице за систем одбране Републике Србије као и реализованим задацима у претходном периоду, припадници бригаде су повели ученике у обилазак јединице где су им представили део наоружања и технике којим располажу.   

Уз теоријски део, извршен је и практични приказ увежбавања припадника јединице за извршавање задатака на полигонима, у салама за реализацију обуке из борилачких вештина и у стрељани кроз приказ гађања.

 

Наставна посета завршена је обиласком спомен собе бригаде, у којој су ученици видели и сазнали све о историји јединице, од њеног оснивања до данас.

Ученици и њихове старешине одушевљени су приказаним садржајима, и вратили су се са наставне посете пуни утисака. Сигурни смо да се код великог броја ученика развила жеља да по завршетку Војне академије раде баш у овој елитној јединици.

Обиласци јединица Војске Србије реализују се у складу са наставним планом и програмом Војне гимназије, са циљем да нашим ученицима представимо што већи број садржаја из живота и рада у систему одбране и на тај начин допринесемо да се на прави начин одлуче за смер на којем ће наставити школовање на Војној академији.

Захваљујемо се команданту и припадницима 72. бригаде за специјалне операције на гостопримству и одлично припремљеном представљању јединице.

Више о 72. бригади за специјалне операције можете погледати на сајту Војске Србије путем следећег линка 72. БРИГАДА ЗА СПЕЦИЈАЛНЕ ОПЕРАЦИЈЕ.

 

Верзија за штампу

 

A+ A-

Информације

Обавештење бившим ученицима Војне гимназије који имају потребу за дупликатима јавних исправа које је издала Војна гимназија
ЗАХТЕВ за издавање дупликата или друге јавне исправе, односно провере веродостојности дипломе подноси се по следећем...
Сусрети класа ученика Војне гимназије
Поштовани, Војна гимназија жели да омогући вама, својим некадашњим ученицима, да правовремено дођeте до информација које се тичу организовања сусрета класа...

Претрага

Календар

« Април 2024 »
ПонУтоСреЧетПетСубНед
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

Последње вести

Важнији линкови

Пратите нас