Посета ВА 46. класа

НАСТАВНА ПОСЕТА УЧЕНИКА 46. КЛАСЕ ВОЈНОЈ АКАДЕМИЈИ

25. 02. 2021


У складу са годишњим планом и програмом рада Војне гимназије као и посебним облицима наставе који се реализују у нашој школи, дана 24.02.2021. године реализована је наставна посета ученика 46. класе Војној академији.

Ученици трећег разреда, у пратњи начелника класе мајора Марка Марјановића, упутили су се у касарну „Генерал Јован Мишковић“ са циљем да се упознају са студијским програмима, начином функционисања као и смештајним и наставним капацитетима Војне академије.Захваљујући доброј организацији и увек расположеним представницима Војне академије наши ученици су се упознали са свим могућностима које им ова високошколска установа нуди за наставак школовања.

Заједно са представницима студијских програма ученици су обишли савремене кабинете и учионице у којима су се, уз разгледање и представљање сваког студијског програма од стране искусних и квалитетних предавача, уверили у квалитет наставног процеса који се одвија на Војној академији.


Предавачи који директно учествују у реализацији наставе на Војној академији темељним предавањима и одговорима на питања ученика допринели су да ученици Војне гимназије формирају потпуну слику о студијским програмима и на тај начин се лакше и сигурније определе за смер на којем ће наставити школовање.


Ученици Војне гимназије обишли су савремени спортски центар са базеном, фискултурним салама, затвореним теренима за кошарку и мали фудбал и модерном теретаном који је скакодневно на располагању кадетима.

У модерној филмској стрељани наши ученици имали су прилику да пробају најсавременији симулатор гађања.


У наставку је одржано предавање о Кадетској бригади где су се ученици упознали са начином организације живота и рада на Војној академији. Након детаљног и занимљивог предавања ученици су обишли просторије за смештај кадета и имали прилику да у разговору са будућим колегама, од којих су већина наши бивши ученици, сазнају све о животу на Војној академији током школовања.

Током школовања у Војној гимназији непрекидно радимо на јачању мотивације ученика за наставак школовања на Војној академији, на развоју психо-физичких способности које ће им то школовање учинити лакшим као и на развоју особина које треба да красе будуће кадете Војне академије и будуће официре Војске Србије.

Увек се трудимо да нашим ученицима представимо што више ствари и дешавања везаних за наставак школовања и војни позив, па се у складу са тим, посете Војној академији и јединицама Војске Србије током школовања у Војној гимназији планирају и реализују сваке године.

Верзија за штампу

 

A+ A-

Информације

КОНКУРС ЗА УПИС У ВОЈНУ ГИМНАЗИЈУ ФЕБРУАР/МАРТ 2021. ГОДИНЕ
Подсећамо вас да је Министарство одбране Републике Србије расписало конкурс за пријем 80 ученика (дечака и девојчица) у први, 5 у други и 5 у трећи разред Војне гимназије...
ОБАВЕШТЕЊЕ О ИЗДАВАЊУ ДУПЛИКАТА ЈАВНИХ ИСПРАВА У ВГ
На основу указане потребе, а циљу обавештавања бивших ученика Војне гимназије који имају потребу за дупликатима јавних исправа које је издала Војна гимназија, потребно је придржавати се следећег поступка...
СУСРЕТИ КЛАСА УЧЕНИКА
Поштовани, Војна гимназија жели да омогући Вама, својим некадашњим ученицима, да правовремено дођeте до информација које се тичу организовања сусрета класа...

Претрага

Календар

« Април 2021 »
ПонУтоСреЧетПетСубНед
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 

Последње вести

Важнији линкови

Пратите нас