Географија - републичко такмичење 2021.

ДРУГО МЕСТО НА РЕПУБЛИЧКОМ ТАКМИЧЕЊУ ИЗ ГЕОГРАФИЈЕ ЗА ПРЕДРАГА ЂУРИЧИЋА

24. 05. 2021

У суботу, 15. маја 2021. године, у згради Географског факултета у Земуну, одржана је Национална географска олимпијада – републички ниво за ученике средњих школа. На овом такмичењу Војну гимназију представљали су ученици 46. класе: Анастасија Јовановић, Данило Марјановић, Милица Живановић, Теодора Шабан и Предраг Ђуричић. Такмичење је отпочело израдом писаног а наставило се мултимедијалним тестом, после кога су такмичари добили задатак да изађу у двориште факултета и за пола сата прикупе што више података о његовом положају и природним специфичностима. Уследио је практичан рад који је захтевао коришћење прикупљених података у давању одговора. У јакој конкуренцији сви наши ученици остварили су запажене резултате, од којих се посебно истакао Предраг Ђуричић освојивши друго место у укупном пласману.

 

Војна гимназија сваке године има своје представнике на такмичењима у организацији Националног географског друштва, а успеси као што је овај показују велику мотивисаност наших ученика за усвајање знања која ће им, између осталог, бити од велике користи у наставку школовања на Војној академији.

Честитамо Предрагу и свим учесницима, као и професорки географије Биљани Растовић на оствареним резултатима и захваљујемо се на достојном представљању Војне гимназије!

Верзија за штампу

 

A+ A-

Информације

Обавештење бившим ученицима Војне гимназије који имају потребу за дупликатима јавних исправа које је издала Војна гимназија
ЗАХТЕВ за издавање дупликата или друге јавне исправе, односно провере веродостојности дипломе подноси се по следећем...
Сусрети класа ученика Војне гимназије
Поштовани, Војна гимназија жели да омогући вама, својим некадашњим ученицима, да правовремено дођeте до информација које се тичу организовања сусрета класа...

Претрага

Календар

« Мај 2024 »
ПонУтоСреЧетПетСубНед
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 

Последње вести

Важнији линкови

Пратите нас