Dan VS slika 1.jpg

СВЕЧАНИ СТРОЈ ПОВОДОМ ДАНА ВОЈСКЕ СРБИЈЕ

23. 04. 2024

Поводом Дана Војске Србије данас je у Интернату Војне гимназије, пред свечаним стројем ученика и запослених, прочитанa информација о обележавању Дана Војске Србије.

Свечаном строју ученика и запослених Војне гимназије и Средње стручне војне школе „1300 каплара“ присуствовали су начелници школа капетан бојног брода Срђан Миљковић и потпуковник Благоје Ђачић.

Начелник Војне гимназије потпуковник Благоје Ђачић честитао је свим ученицима и запосленима Дан Војске Србије, са жељом да до наредног Дана Војске Србије, по угледу на наше славне војводе, генерале, официре и подофицире, буду још успешнији и доследнији у извршавању својих наставних и радних обавеза и задатака, дајући на тај начин додатни допринос развоју и унапређењу образовног и васпитног рада у Војној гимназији и Средњој стручној војној школи „1300 каплара“.

Поводом Дана Војске Србије уручене су награде и похвале запосленима и ученицима Војне гимназије и Средње стручне војне школе „1300 каплара“, који су у претходном периоду остварили запажене резултате у образовно-васпитном раду и на такмичењима на градском, републичком и међународном нивоу.

Војска Србије прославља свој празник 23. априла, у знак сећања на дан када је 1815. године, на Цвети, донета одлука о почетку Другог српског устанка за ослобођење Србије од отоманске империје, што је била историјска прекретница која је довела до стварања савремене српске државе и омогућила стварање ефикасне и модерне српске војске.

Велико интересовање младих за школовање у војним школама на најбољи начин потврђује да је поверење грађана у Војску Србије велико и да војна професија у савременом свету младих и даље заузима истакнуто место.

ЖИВЕЛА ВОЈСКА СРБИЈЕ!

ЖИВЕЛА СРБИЈА!

Верзија за штампу

 

A+ A-

Информације

Обавештење бившим ученицима Војне гимназије који имају потребу за дупликатима јавних исправа које је издала Војна гимназија
ЗАХТЕВ за издавање дупликата или друге јавне исправе, односно провере веродостојности дипломе подноси се по следећем...
Сусрети класа ученика Војне гимназије
Поштовани, Војна гимназија жели да омогући вама, својим некадашњим ученицима, да правовремено дођeте до информација које се тичу организовања сусрета класа...

Претрага

Календар

« Мај 2024 »
ПонУтоСреЧетПетСубНед
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 

Последње вести

Важнији линкови

Пратите нас