Пријем код патријарха

НАЧЕЛНИЦИ СРЕДЊИХ ВОЈНИХ ШКОЛА НА ПРИЈЕМУ КОД ПАТРИЈАРХА СРПСКОГ

22. 12. 2021

Његова Светост Патријарх српски г. Порфирије сусрео се данас, 22. децембра 2021. године, у највећој учионици и наставничкој зборници српског народа - у спомен Храму Светог Саве - са директорима основних и средњих школа наше престонице. Свечаном пријему за директоре школа присуствовали су начелник Војне гимназије капетан бојног брода Мирослав Ћитић и начелник Средње стручне војне школе1300 каплара" пуковник доц. др Стеван Мушицки.

 

За Светог Саву могли бисмо рећи да jе био директор свих образовних установа кроз историjу ако под директором подразумевамо онога коjи надзире, подстиче и води између Сциле и Харибде брод образовања и васпитања младих нараштаjа у нашем народу", рекао jе Патријарх у поздравној беседи директорима школа. Руководећи се речима и делима Светог Саве Војна гимназија и ССВШ „1300 каплара“ храбро корачају утабаним путевима знања, унапређују их и остављају генерацијама које долазе.

У наставку обраћања Патријарх је изразио посебну радост због двадесетогодишњег јубилеја од увођења верске наставе у школе у Србији, истичући значај верске науке за младе нараштаје. Нераскидива веза Српске православне цркве и војних школа постоји одувек и заснива се на међусобном разумевању, поштовању и заједничким циљевима. У нашим школама настава из предмета православни катихизис изводи се у посебној учионици са богослужбеним простором, реализују се наставне посете манастирима на територији Републике Србије, организован је рад духовног саветовалишта, а наши ученици и запослени увек радо учествују у активностима Српске православне цркве и на тај начин доприносе додатном јачању међусобних веза.

Верзија за штампу

 

A+ A-

Информације

Обавештење бившим ученицима Војне гимназије који имају потребу за дупликатима јавних исправа које је издала Војна гимназија
ЗАХТЕВ за издавање дупликата или друге јавне исправе, односно провере веродостојности дипломе подноси се по следећем...
Сусрети класа ученика Војне гимназије
Поштовани, Војна гимназија жели да омогући вама, својим некадашњим ученицима, да правовремено дођeте до информација које се тичу организовања сусрета класа...

Претрага

Календар

« Април 2024 »
ПонУтоСреЧетПетСубНед
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

Последње вести

Важнији линкови

Пратите нас