Sportske igre 1.jpg

Спортске игре младих у Војној гимназији

21. 12. 2023

Манифестација Спортске игре младих одржана је данас на спортским теренима Војне гимназије. Овој изузетно важној манифестацији прикључили су се ученици Основне школе Веселин Маслеша из Београда, Војне гимназије и Средње стручне војне школе „1300 каплара“.

На церемонији отварања присуствовали су начелник Војне академије пуковник ванр. проф. др Срђан Благојевић, начелник Војне гимназије потпуковник Благоје Ђачић, председница Спортских игара младих Марија Михајловић, извршни директор Спортских игара младих Миодраг Гогић, директор Основне школе Веселин Маслеша Милан Стошић и олимпијска шампионка и припадница Спортске јединице Војне академије Јована Прековић.

Добродошлицу и угодан боравак у Војног гимназији, фер игру и спортску срећу у данашњим надметањима пожелео је начелник Војне гимназије потпуковник Благоје Ђачић.

- Од данас су врата Војне гимназије, Средње стручне војне школе „1300 каплара“ и Војне академије за вас отворена а ове војне образовне установе увек ће се радовати посетама најмлађих генерација - рекао је потпуковник Ђачић отварајући данашње спортске сусрете.

Захваливши се Војној академији на гостопримству и организацији овог окупљања омладине и промоцији спорта, председник Спортских игара младих госпођа Марија Михајловић истакла је да тек када добијете позив од институција као што су Војна академија и Војна гимназија схватите да заиста радите добро и да сте на правом путу. Подсетник за будући рад свим присутнима треба да буде дивни мото Војне академије „Част је наша имовина“ – истакла је председник Игара госпођа Марија Михајловић.
 
Директор Основне школе Веселин Маслеша господин Милан Стошић посебно је нагласио да су деца почаствована што данас имају прилику да у овој елитној установи прикажу своје циљеве и вештине и додао да су најздравија места где се деца налазе управо Војна гимназија и Војна академија. Ове Спортске игре младих остаће у памћењу свих који су учествовали првенствено због одличне организације али и пријатне и топле атмосфере које су домаћини приредили свим учесницима Игара.
 
Учесницима се обратила и Олимпијска шампионка Јована Прековић која је поздравила све присутне и пожелела добродошлицу деци и истакла да је сретна када види на једном месту толику младост.

Своје импресије стечене током школовања учесницима сусрета пренела је ученица прве године Војне гимназије Анђелија Поповић и позвала све присутне да пробају да упишу војне школе и што пре одлуче да баш то буде њихов избор у будућности.

Поред интонирања химне Републике Србије, данашња церемонија отварања улепшана је и изванредним наступима културно-уметничког друштва „Јека” из Обреновца, дечијег хора „Круна од нота” и наступ Тине Јовановић која је извела етно нумеру “Ово је Србија“.
 
Ученици Војне гимназије организовали су спортске сусрете са децом из Спортских игара младих у дисциплинама баскет 3 на 3 и између две ватре. У пријатељском и спортском амбијенту сви учесници спортских сусрета остварили су велику победу дружења, игре и лепог расположења.

Учесницима Спортских игара младих презентовани су капацитети за реализацију наставе из физичке културе у спортском центру Војне гимназије, као и могућности наставка школовања ученика у Војној гимназији и Средњој стручној школи „1300 каплара“.

Верзија за штампу

 

A+ A-

Информације

Обавештење бившим ученицима Војне гимназије који имају потребу за дупликатима јавних исправа које је издала Војна гимназија
ЗАХТЕВ за издавање дупликата или друге јавне исправе, односно провере веродостојности дипломе подноси се по следећем...
Сусрети класа ученика Војне гимназије
Поштовани, Војна гимназија жели да омогући вама, својим некадашњим ученицима, да правовремено дођeте до информација које се тичу организовања сусрета класа...

Претрага

Календар

« Април 2024 »
ПонУтоСреЧетПетСубНед
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

Последње вести

Важнији линкови

Пратите нас