CEST VG МО.jpg

ЧЕСТИТКА МИНИСТРА ОДБРАНЕ ПОВОДОМ ДАНА ВОЈНЕ ГИМНАЗИЈЕ

19. 05. 2023

Потпредседник Владе и министар одбране Милош Вучевић упутио је поводом Дана Војне гимназије честитку колективу и ученицима наше школе.

 

Честитка поводом 21. маја – Дана Војне гимназије

 

Колективу и ученицима Војне гимназије честитам 21. мај – Дан Војне гимназије.

Тог дана 1970. године наредбом државног секретара за народну одбрану основана је Војна гимназија, која већ септембра исте године почиње са радом.

Пуне 53 године Војна гимназија представља школу са традицијом, школу за одабране, за најбоље ђаке у Републици Србији који су спремни да знањем као својим убојитим оружјем досегну неслућене висине и постану официри Војске Србије.

Свесни поруке садржане у чувеној изреци да највећа нада сваке земље лежи у примереном образовању младих, стручни наставни кадар Војне гимназије свакодневно улаже напоре да не само образовањем већ и васпитањем и усађивањем високих моралних вредности, ученике гимназије спреми за живот пред њима знајући да су управо они будућност наше земље. Светла тачка која ће бити узор генерацијама које долазе.

Бројне похвале и успеси које ученици континуирано остварују на такмичењима из свих предмета говоре у прилог томе да свој посао обављате предано, посвећено и одговорно.

Честитам вам празник, у жељи да са једнаким жаром и еланом ви као наставници наставите да обављате свој позив, а ученици да из тога извуку само најбоље гледајући управо вас као узоре и савезнике у остварењу својих животних циљева – стицања академских звања и што је најважније израстања у квалитетне људе.“

 

  Милош Вучевић
   

                                                                                                                                               

                                                                                                     

 

 

Верзија за штампу

 

A+ A-

Информације

Обавештење бившим ученицима Војне гимназије који имају потребу за дупликатима јавних исправа које је издала Војна гимназија
ЗАХТЕВ за издавање дупликата или друге јавне исправе, односно провере веродостојности дипломе подноси се по следећем...
Сусрети класа ученика Војне гимназије
Поштовани, Војна гимназија жели да омогући вама, својим некадашњим ученицима, да правовремено дођeте до информација које се тичу организовања сусрета класа...

Претрага

Календар

« Април 2024 »
ПонУтоСреЧетПетСубНед
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

Последње вести

Важнији линкови

Пратите нас