пријем вишебојаца код начелника ВА

Свечани пријем војних вишебојаца Војне академије и Војне гимназије

19. 05. 2022

Дана 19.05.2022. године начелник Војне академије, пуковник ванр. проф. др Срђан Благојевић, уприличио је пријем за чланове спортске секције војног вишебоја Војне академије и Војне гимназије, поводом остварених изузетних резултата на планинској трци са препрекама „Трибалион“.


Пријему су присуствовали начелник Војне гимназије, капетан бојног брода Мирослав Ћитић, начелник Центра за физичко васпитање и спорт, пуковник Слађан Вељковић, руководилац секције војног вишебоја, потпуковник доц. др Негован Иванковић, наставник физичке културе у Војној гимназији, војни службеник Глигор Шкрпан, команданти класа из Кадетске бригаде, кадети Војне академије и ученици Војне гимназије.
Начелник Војне академије, честитао је руководиоцима и члановима екипе за остварени успех који су постигли на планинској трци са препрекама „Трибалион“ на Тари, где су на најбољи могући начин у конкуренцији од 63 екипе у екипном пласману, освојили друго и треће место на стази "Green" и треће место на стази "Challenge" и још једном показали изузетно висок ниво психофизичке припремљености кадета Војне академије и ученика Војне гимназије. Начелник је истакао да су постигнути резултати на овако исцрпљујућим такмичарским стазама - "Green" траса дужине 12 km, око 400 m кумулативног успона и 25 препрека и "Challenge" траса дужине 23 km, око 1.150 метара кумулативног успона и 35 препрека, само потврда вредног и константног рада, којим се упорност и воља подижу на максималан ниво.


Бављење војним вишебојем захтева изузетно способне свестране спортисте, јер за постизање врхунских резултата у различитим спортским дисциплинама треба много комплексних тренинга и заиста много одрицања, првенствено што у специфичним условима какви јесу у војсци, уз велики број обавеза треба уклопити и тренинге са напорима до крајњих граница издржљивости.
Начелник Војне академије, пуковник ванр. проф. др Срђан Благојевић, је закључио пријем смерницом да команданти класа и командири водова из састава Кадетске бригаде добију прилику да присуствују неком од наредних такмичења и лично се увере у напор који вишебојци улажу како би Војну академију представљали поносно и достојанствено. Сугерисао је да се између кадета и претпостављених мора изграђивати безрезервно поверење и да је и ово једна веома добра прилика за тако нешто, јер уз заједнички рад и пуну подршку свих нас, вишебојци ће несумњиво наставити побенички низ врхунских резултата.

Верзија за штампу

 

A+ A-

Информације

Обавештење бившим ученицима Војне гимназије који имају потребу за дупликатима јавних исправа које је издала Војна гимназија
ЗАХТЕВ за издавање дупликата или друге јавне исправе, односно провере веродостојности дипломе подноси се по следећем...
Сусрети класа ученика Војне гимназије
Поштовани, Војна гимназија жели да омогући вама, својим некадашњим ученицима, да правовремено дођeте до информација које се тичу организовања сусрета класа...

Претрага

Календар

« Април 2024 »
ПонУтоСреЧетПетСубНед
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

Последње вести

Важнији линкови

Пратите нас