posetaOsnovacaVA1.JPG

Посетa ученика ОШ „Стеван Синђелић“

20. 12. 2023

Ученици ОШ „Стеван Синђелић“ из Београда у оквиру пројекта Професионална орјентација и предузетништво посетили су данас Војну академију.


Данашњим обиласком ученици ове школе су се непосредно упознали са смеровима и наставним програмима у Војној гимназији и Средњој стручној војној школи „1300 каплара“, процесом селекције кандидата али и условима за живот које ове средњошколске установе нуде. На тај начин су имали прилику да сагледају могућности наставка школовања у војним школама.
Током боравка на Војној академији гостима је организован обилазак смештајних, наставних и културно-спортских капацитета, а кроз изузетно садржајан обилазак водили су их кадети Војне академије и ученици Војне гимназије и Средње стручне војне школе „1300 каплара“.
Кадети и ученици су им из прве руке приближили дневне обавезе, посебне облике наставе и ваннаставне активности које обухватају образовне и спортске секције, културно-историјске манифестације, такмичења и протоколарне посете.


Током обиласка, посетили су спомен собу која чува богату и дугу историју нашег високог војног образовања. У спортском центру су им приказани капацитети за извођење часова физичког вежбања и рад великог броја спортских секција. Гости су, такође, присуствовали часовима примењеног физичког вежбања где су кадети демонстрирали своје вештине.


Посебну пажњу привукла је посета кабинетима наоружања и војне опреме. У пиштољској стрељани су се упознали са модерном опремом за симулационо гађање пушкама и пиштољима, а у кабинету речних јединица гости Војне академије, користећи бродски симулатор, опробали су се у управљању пловилом у различитим ситуацијама који поморце може задесити на води.


Посета је завршена уз разговоре са кадетима и ученицима обиласком кадетских соба, библиотеке и читаонице а сумирање утисака извршено уз заједничко фотографисање.

 

Верзија за штампу

 

A+ A-

Информације

Обавештење бившим ученицима Војне гимназије који имају потребу за дупликатима јавних исправа које је издала Војна гимназија
ЗАХТЕВ за издавање дупликата или друге јавне исправе, односно провере веродостојности дипломе подноси се по следећем...
Сусрети класа ученика Војне гимназије
Поштовани, Војна гимназија жели да омогући вама, својим некадашњим ученицима, да правовремено дођeте до информација које се тичу организовања сусрета класа...

Претрага

Календар

« Април 2024 »
ПонУтоСреЧетПетСубНед
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

Последње вести

Важнији линкови

Пратите нас