1.jpg

ИНСПИРАТИВНО ПРЕДАВАЊЕ О МОРАЛУ, ВРЛИНАМА И ЗНАЊУ

15. 12. 2022

Данас је у кино-сали Војне гимназије одржано предавање на тему морала и врлинског живота у хришћанству. Ученицима и запосленима Војне гимназије обратио се секретар Катихетског одбора Архиепископије београдско-карловачке часни ђакон Стеван Јовановић, у чијим су се речима, на леп и пријатан начин, сусрели наука и богословље.


Инспиративно предавање које је одржао ђакон Стеван било је у духу реченице водиље Војне гимназије „знање је наше оружје“, као и неговања и развијања врлина које наши ученици, као будући кадети Војне академије и официри Војске Србије, већ поседују.

- Поред поседовања врлина, пред вама ће у будућности бити један још часнији задатак, а то је да те праве вредности ширите и, својим примером, мотивишите друге да их прихвате као образац понашања - навео је ђакон Стеван.


Речи ђакона Стевана, у којима се видела велика доза поштовања према њиховом избору да већ као веома млади крену путем части и знања и на тај начин постану једни од најмлађих чувара српске традиције и правих вредности, деловале су мотивишуће на војне гимназијалце који ће још дуго бити под утиском овог предавања.

Војна гимназија негује дугогодишње нераскидиве везе са Српском православном црквом, а предавања, као што је ово, и поклоничка путовања те везе још више продубљују.

Захваљујемо се часном ђакону Стевану Јовановићу и војном свештенику Војне гимназије капетану Славку Папићу на дивном предавању.

 

Верзија за штампу

 

A+ A-

Информације

Обавештење бившим ученицима Војне гимназије који имају потребу за дупликатима јавних исправа које је издала Војна гимназија
ЗАХТЕВ за издавање дупликата или друге јавне исправе, односно провере веродостојности дипломе подноси се по следећем...
Сусрети класа ученика Војне гимназије
Поштовани, Војна гимназија жели да омогући вама, својим некадашњим ученицима, да правовремено дођeте до информација које се тичу организовања сусрета класа...

Претрага

Календар

« Април 2024 »
ПонУтоСреЧетПетСубНед
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

Последње вести

Важнији линкови

Пратите нас