11(1).jpg

УЧЕШЋЕ У ПРВОМ КРУГУ МЕЂУНАРОДНОГ ТАКМИЧЕЊА ИЗ ИНФОРМАТИКЕ „ДАБАР 2023“

20. 11. 2023

У кабинету информатике Војне гимназије протекле недеље одржан је први (школски) круг Међународног такмичења из информатичког и рачунарског начина размишљања „Дабар 2023“ за ученике првог и другог разреда.


Такмичење „Дабар“ је намењено свим ученицима основних и средњих школа који су заинтересовани за различите области рачунарства и информатике. Уз надзор ментора овог такмичења, професора Војне гимназије Младена Стефановића, ученици су решавали пажљиво осмишљене задатке примењујући стечена знања на редовној и додатној настави. Међу задацима нашли су се разни проблеми из области програмирања и техничких наука, а било је потребно и применити знања из рачунарства и информатике и других општих знања у налажењу решења за конкретне проблеме који нас могу задесити, што је ово такмичење учинило посебно занимљивим.


Ученици првог и другог разреда Војне гимназије наступили су у категорији „ГигаДабар“.


У Војној гимназији се трудимо да нашим ученицима пренесемо што више знања и, пре свега, да код њих развијемо жељу за сталним усавршавањем и стицањем нових знања. Похађањем додатне наставе и научно-истраживачких секција, као и учешћима на такмичењима као што је ово, наши ученици имају прилику да се опробају у разним наукама и да открију своје таленте, како би се на што бољи начин определили на којем смеру Војне академије ће наставити школовање.

Верзија за штампу

 

A+ A-

Информације

Обавештење бившим ученицима Војне гимназије који имају потребу за дупликатима јавних исправа које је издала Војна гимназија
ЗАХТЕВ за издавање дупликата или друге јавне исправе, односно провере веродостојности дипломе подноси се по следећем...
Сусрети класа ученика Војне гимназије
Поштовани, Војна гимназија жели да омогући вама, својим некадашњим ученицима, да правовремено дођeте до информација које се тичу организовања сусрета класа...

Претрага

Календар

« Мај 2024 »
ПонУтоСреЧетПетСубНед
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 

Последње вести

Важнији линкови

Пратите нас