Вишебој Мађарска

ШЕСТО МЕСТО ЗА УЧЕНИКЕ ВОЈНЕ ГИМНАЗИЈЕ НА МЕЂУНАРОДНОМ КАДЕТСКОМ КУПУ

20. 07. 2021

У периоду од 12. до 15. јула 2021. године ученици Војне гимназије учествовали су на Првом међународном такмичењу кадета у војном вишебоју које је одржано у Републици Мађарској у Центру мађарског Министарства одбране за рекреацију, конференције и обуку у Балатонакаратији. На такмичењу су учествовале екипе из Србије, Мађарске, Румуније, Украјине и Чешке (1 или 2 екипе из сваке земље).

Војну гимназију на овом такмичењу представљали су: Предраг Ђуричић (46. класа), Душан Узуновић (46. класа), Ђорђе Петровић (46. класа), Лав Стојановић (47. класа) и Лука Бабић (47. класа). Вођа екипе био је наставник физичког васпитања Глигор Шкрпан.


Првог дана боравка у Републици Мађарској ученици су се сместили у хотел и у пратњи водича задуженог за нашу екипу упутили су се на групно сликање и упознавање са пропозицијама такмичења где је извршен и практични приказ већине дисциплина. У наставку је уследило и представљање екипа као и званично отварање такмичења и обраћање високих званичника Министарства одбране Републике Мађарске. Ученицима се обратио и пожелео им срећу изасланик Министарства одбране Републике Србије у Републици Мађарској пуковник Раша Лазовић.

У наредна два дана екипе су се такмичиле у следећим дисциплинама: трка лавиринт, процена удаљености, бацање гранате, ласер трка, пешадијске препреке, прва помоћ и штафетна трка са ношењем пушке. Екипа Војне гимназије освојила је прво место у дисциплини трка лавиринт и два трећа места у дисциплинама процена удаљености и штафетна трка са ношењем пушке, док је у осталим дицпиплинама била рангирана испод трећег места што је у укупном пласману било довољно да освоји шесто место.

 

Организатор такмичења обезбедио је квалитетне услове за боравак екипа, богат програм и адекватне поклоне за све учеснике.

 

Захваљујемо се организатору и радујемо се сарадњи у наредном периоду!

Честитамо нашим ученицима на успеху и захваљујемо се на достојном представљању Војне гимназије!

Верзија за штампу

 

A+ A-

Информације

Обавештење бившим ученицима Војне гимназије који имају потребу за дупликатима јавних исправа које је издала Војна гимназија
ЗАХТЕВ за издавање дупликата или друге јавне исправе, односно провере веродостојности дипломе подноси се по следећем...
Сусрети класа ученика Војне гимназије
Поштовани, Војна гимназија жели да омогући вама, својим некадашњим ученицима, да правовремено дођeте до информација које се тичу организовања сусрета класа...

Претрага

Календар

« Април 2024 »
ПонУтоСреЧетПетСубНед
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

Последње вести

Важнији линкови

Пратите нас