nstavnaPosetaPancevo49klasa1.jpg

НАСТАВНА ПОСЕТА 72. БРИГАДИ ЗА СПЕЦИЈАЛНЕ ОПЕРАЦИЈЕ

20. 03. 2024

Ученици трећег разреда Војне гимназије посетили су, у уторак 19.3.2024, 72. бригаду за специјалне операције у касарни Растко Немањић” у Панчеву.

Ученике 49. класе, у пратњи командира класе, капетана прве класе Душана Станића и заменика командира класе, потпоручника Александре Манић, дочекали су командант 72. бригаде за специјалне операције, бригадни генерал Мирослав Талијан и начелник штаба, пуковник Жељко Фурунџић.

Након обраћања команданта бригаде и начелника штаба, у којем су упознати са структуром, наменом и значајем бригаде за одбрану Републике Србије, ученици су имали прилику да заједно са старешинама и припадницима ове јединице обиђу део средстава којима она располаже (наоружања и техничке опреме).

Затим су припадници ове јединице практично приказали увежбавање за извршавање задатака на полигонима, у салама за реализацију обуке из борилачких вештина и у стрељани кроз приказ гађања, где су ученици имали прилику да виде примену практичних знања војних предмета, као и да добију одговоре на питања и тако стекну још нових знања из ове области.

Наставна посета завршена је обиласком спомен собе у којој је историја бригаде од њеног настанка до данас, као и имена славних припадника бригаде.

Наставна посета је реализована у складу са Наставним планом и програмом Војне гимназије, са циљем да ученици прошире стечена знања и да се што боље упознају са организацијом рада у јединицама Војске Србије, што ће им дати потпунију слику за избор жељеног студијског програма за наставак школовања на Војној академији.

Захваљујемо се команданту и припадницима 72. бригаде за специјалне операције на гостопримству и одличном представљању њихове јединице. Успели су да оставе јак, позитиван утисак на ученике, од којих ће неки засигурно, у будућности носити униформу ове бригаде!

 

Верзија за штампу

 

A+ A-

Информације

Обавештење бившим ученицима Војне гимназије који имају потребу за дупликатима јавних исправа које је издала Војна гимназија
ЗАХТЕВ за издавање дупликата или друге јавне исправе, односно провере веродостојности дипломе подноси се по следећем...
Сусрети класа ученика Војне гимназије
Поштовани, Војна гимназија жели да омогући вама, својим некадашњим ученицима, да правовремено дођeте до информација које се тичу организовања сусрета класа...

Претрага

Календар

« Мај 2024 »
ПонУтоСреЧетПетСубНед
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 

Последње вести

Важнији линкови

Пратите нас