1(3).jpg

ОБЕЛЕЖЕН ДАН ВОЈНЕ ГИМНАЗИЈЕ

19. 05. 2023

У кино-сали Војне гимназије данас смо свечано обележили Дан школе и 53 године њеног постојања.

Дан Војне гимназије честитали су нам потпредседник Владе и министар одбране Милош Вучевић, начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић, ректор Универзитета одбране бригадни генерал проф. др Бобан Ђоровић, командант Команде за обуку генерал мајор Жељко Петровић, командант Бригаде везе пуковник Зоран Драгићевић и директор Медија центра „Одбрана“ пуковник Биљана Пашић.

Свечаности су присуствовали начелник Војне академије пуковник ванредни проф. др Срђан Благојевић, чланови Колегијума начелника Војне академије, старешине, професори и ученици Војне гимназије и бројни гости.

Начелник Војне гимназије капетан бојног брода Мирослав Ћитић у свом обраћању говорио је о историјату наше школе и нагласио да је основана давне 1970. године с циљем да „васпитава, школује, припрема и мотивише кадар за наставак школовања у војним академијама”.

- Данас сведочимо 53. години постојања ове војне образовне установе која је одувек била препознатљива као прва карика ланца војног образовања. Наше јединство и разумевање заснива се првенствено на историјским традицијама, а наши најбољи амбасадори су наши ученици. На свим нивоима такмичења у протеклих годину дана они су показали да су наше најлепше лице – рекао је капетан бојног брода Ћитић.

Он је истакао да је Војна гимназија „место одакле се креће у стројеве кадета Војне академије”.

- У клупама Војне гимназије седе одабрани, они који су се за то место борили и часно га заслужили. Част је наша водиља и настојимо да је од првог дана уградимо у наш систем образовања, јер на темељима овог здања одраста младост и будући официри Војске Србије – нагласио је начелник Војне гимназије.

На данашњој свечаности уручене су захвалнице заслужним појединцима за допринос у раду Војне гимназије и додељене похвале и награде најбољим ученицима.

Начелник Војне академије пуковник ванр. проф. др Срђан Благојевић уручио је награде за постигнуте резултате у раду професорки биологије Сузани Сотиров и матуранту Ивану Радојевићу.

Начелник Војне гимназије уручио је захвалнице за велики допринос у раду и развоју Војне гимназије професорима српског језика и књижевности у пензији Обраду Лажетићу и Гордани Бањац и војном службенику у пензији Браниславу Секуловићу. Добитници захвалница су и руководилац оријентиринг секције потпуковник Марко Марјановић и руководилац секције војног вишебоја потпуковник Негован Иванковић.

Признање за најбољег спортисту Војне гимназије додељено је матуранту Лаву Стојановићу. Ученицима Викторији Бајчић и Филипу Гогићу (трећи разред), Сари Миликић и Александри Пантовић (други разред) и Филипу Марковићу и Исидори Косорић (први разред) уручене су похвале намењене најбољим ученицима по годинама школовања.

Пригодан културноуметнички програм који су приредили ученици Војне гимназије, заједно са другарима из Дома ученика средњих школа „Милутин Миланковић“, увеличао је данашњу свечаност.

Војна гимназија је увек извршавала додељену мисију часно, пружајући својим ученицима најбоље услове за развој у квалитетне младе људе пуне знања спремне за сваки изазов који наставак школовања, али и живот, носе са собом. Успеси војних гимназијалаца у наставку школовања на Војној академији и током официрских каријера, најбољи су показатељ да са разлогом носи епитет „здање знања“.

 

Верзија за штампу

 

A+ A-

Информације

Обавештење бившим ученицима Војне гимназије који имају потребу за дупликатима јавних исправа које је издала Војна гимназија
ЗАХТЕВ за издавање дупликата или друге јавне исправе, односно провере веродостојности дипломе подноси се по следећем...
Сусрети класа ученика Војне гимназије
Поштовани, Војна гимназија жели да омогући вама, својим некадашњим ученицима, да правовремено дођeте до информација које се тичу организовања сусрета класа...

Претрага

Календар

« Април 2024 »
ПонУтоСреЧетПетСубНед
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

Последње вести

Важнији линкови

Пратите нас