Пријем у патријаршији 2017.

Директори београдских школа код Патријарха српског

18. 12. 2017

Свечани пријем почео је Молитвом Господњом, коју је отпевао хор Богословије Светог Саве из Београда, а потом је директоре својим очинским благословом поздравио Његова Светост, истакавши да је овај пријем и прилика за дијалог између Архиепископије и београдских школа у циљу унапређења верске наставе, а зарад духовног образовања младих које би требало да их научи основама вере, али и да им пружи дубљи темељ личности.

Свјатјејши је казао да су врата Патријаршијског дома увек и у свако време отворена за сва питања и сугестије од стране директора школа и наставног особља и да се сви проблеми и недостаци могу решити у узајамном дијалогу.

Потом се председник Катихетског одбора протојереј-ставрофор др Драгомир Сандо обратио бираним речима, нагласивши да у београдским школама верску наставу изводе итекако стручно и академски оспособљени вероучитељи, што су већином директори препознали, па су неки од њих одељењске старешине, вође каријерних тимова, актива, помоћници директора...

Помоћник министра просвете за средње образовање и васпитање г. Александар Пајић пренео је жеље министра просвете г. Младена Шарчевића за што успешнији и бољи рад. -Школски систем Србије обухвата 1800 школа, и има много више успеха и добрих страна. Лоша, спорадична дешавања не треба да заокупе сву нашу пажњу. Ми треба тако да радимо да она буду веома ретка или да их нема, а треба да сагледамо и врхунске резултате  наших ученика и све оно за што школа постоји,  казао је г. Пајић и додао да је сарадња школства и Цркве изузетно добро остварена.

Начелник Војне гимназије пуковник Мирослав Гвозденовић истако је да је за њихову школу специфично и то што је вероучитељ иствремено и свештено лице које је у самој школи устројило капелицу и има посебан кабинет за верску наставу.

Пријем је настављен топлим разговорима на теме које су свагда присутне у српским школама, о образовању уопште, похвалама вероучитеља од стране самих директора школа, што се из године у годину све више примећује.

Верзија за штампу

 

A+ A-

Информације

Обавештење бившим ученицима Војне гимназије који имају потребу за дупликатима јавних исправа које је издала Војна гимназија
ЗАХТЕВ за издавање дупликата или друге јавне исправе, односно провере веродостојности дипломе подноси се по следећем...
Сусрети класа ученика Војне гимназије
Поштовани, Војна гимназија жели да омогући вама, својим некадашњим ученицима, да правовремено дођeте до информација које се тичу организовања сусрета класа...

Претрага

Календар

« Април 2024 »
ПонУтоСреЧетПетСубНед
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

Последње вести

Важнији линкови

Пратите нас