Пријем у патријаршији 2017.

Директори београдских школа код Патријарха српског

18. 12. 2017

Свечани пријем почео је Молитвом Господњом, коју је отпевао хор Богословије Светог Саве из Београда, а потом је директоре својим очинским благословом поздравио Његова Светост, истакавши да је овај пријем и прилика за дијалог између Архиепископије и београдских школа у циљу унапређења верске наставе, а зарад духовног образовања младих које би требало да их научи основама вере, али и да им пружи дубљи темељ личности.

Свјатјејши је казао да су врата Патријаршијског дома увек и у свако време отворена за сва питања и сугестије од стране директора школа и наставног особља и да се сви проблеми и недостаци могу решити у узајамном дијалогу.

Потом се председник Катихетског одбора протојереј-ставрофор др Драгомир Сандо обратио бираним речима, нагласивши да у београдским школама верску наставу изводе итекако стручно и академски оспособљени вероучитељи, што су већином директори препознали, па су неки од њих одељењске старешине, вође каријерних тимова, актива, помоћници директора...

Помоћник министра просвете за средње образовање и васпитање г. Александар Пајић пренео је жеље министра просвете г. Младена Шарчевића за што успешнији и бољи рад. -Школски систем Србије обухвата 1800 школа, и има много више успеха и добрих страна. Лоша, спорадична дешавања не треба да заокупе сву нашу пажњу. Ми треба тако да радимо да она буду веома ретка или да их нема, а треба да сагледамо и врхунске резултате  наших ученика и све оно за што школа постоји,  казао је г. Пајић и додао да је сарадња школства и Цркве изузетно добро остварена.

Начелник Војне гимназије пуковник Мирослав Гвозденовић истако је да је за њихову школу специфично и то што је вероучитељ иствремено и свештено лице које је у самој школи устројило капелицу и има посебан кабинет за верску наставу.

Пријем је настављен топлим разговорима на теме које су свагда присутне у српским школама, о образовању уопште, похвалама вероучитеља од стране самих директора школа, што се из године у годину све више примећује.

Верзија за штампу

 

A+ A-

Информације

Конкурс за пријем кандидата из грађанства за ученике ВГ
У школској 2020/2021. години извршиће се пријем кандидата оба пола из грађанства (у даљем тексту: кандидати) за ученике Војне гимназије...
Отворена врата за време трајања конкурса за упис у ВГ и ССВШ
У периоду док траје конкурс за упис у Војну гимназију и Средњу стручну војну школу (1. фебруар - 15. март 2020.) сви заинтересовани кандидати...

Претрага

Календар

« Јун 2020 »
ПонУтоСреЧетПетСубНед
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

Последње вести

Важнији линкови

Пратите нас