posetaAerodrom50513.jpg

Ученици ваздухопловног смера у посети Ратном ваздухопловству и ПВО

18. 11. 2023

Ученици првог и другог разреда ваздухопловног смера Војне гимназије боравили су у наставној посети Команди Ратног ваздухопловства и ПВО у Земуну и 204. ваздухопловној бригади на војном аеродрому „Пуковник-пилот Миленко Павловић“ у Батајници.

Посета је реализована у складу са наставним планом и програмом за ученике ваздухопловног смера, са циљем њиховог упознавања са начином школовања пилота Војске Србије и непосредног увида у редовне летачке активности које реализују ваздухопловне јединице.


У Команди Ратног ваздухопловства и ПВО ученике је примио начелник штаба овог оперативног састава Војске Србије бригадни генерал Гордан Павловић, који им је презентовао мисије и задатке и упознао их са процесом селекције коју пролазе до стицања звања војног пилота током школовања у Војној гимназији и потом на Војној академији.


У наставку, војни гимназијалци су посетили аеродром у Батајници, где су били у прилици да обиђу симулатор летења за авион МиГ-29 и присуствују активностима припадника 204. ваздухопловне бригаде у оквиру редовног летачког дана. Овом приликом за њих је организован и лет хеликоптером Ми-17.

Војна гимназија је образовна установа основана 1970. године, са главним задатком да припреми ученике за наставак школовања на Војној академији, доприносећи притом формирању и развоју мотивације, етичких особина личности, интелектуалних и психо-физичких способности неопходних за позив официра Војске Србије.

Верзија за штампу

 

A+ A-

Информације

Обавештење бившим ученицима Војне гимназије који имају потребу за дупликатима јавних исправа које је издала Војна гимназија
ЗАХТЕВ за издавање дупликата или друге јавне исправе, односно провере веродостојности дипломе подноси се по следећем...
Сусрети класа ученика Војне гимназије
Поштовани, Војна гимназија жели да омогући вама, својим некадашњим ученицима, да правовремено дођeте до информација које се тичу организовања сусрета класа...

Претрага

Календар

« Мај 2024 »
ПонУтоСреЧетПетСубНед
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 

Последње вести

Важнији линкови

Пратите нас