Додела признања

ВГ добитник је Ордена белог орла са мачевима трећег степена

18. 02. 2020

Председник Републике и врховни командант Војске Србије Александар Вучић уручио је данас, поводом Дана државности Србије, одликовања заслужним појединцима и институцијама, на свечаности у згради Генералног секретаријата председника Републике.

Орден белог орла са мачевима трећег степена додељен је Војној гимназији, која ове године обележава јубилеј 50 година рада. Поводом данашњег празника, председник Вучић орден је уручио начелнику Војне гимназије капетану фрегате Мирославу Ћитићу.

Капетан фрегате Мирослав Ћитић, начелник Војне гимназије, истакао је да је за Војну гимназију која је у саставу Војне академије, додељено одликовање изузетно значајно.

- Добити орден, односно одликовање од председника Србије, Белог орла са мачевима трећег степена, од изузетног је значаја за подстрек за запослене који раде  у Војној гимназији, а и за ученике који се у њој школују. Напоменућу да гимназија у мају ове године обележава 50 година успешног рада и функционисања. Више од 6.500 ученика завршило је у досадашњем периоду Војну гимназију, који су данас и на одговорним дужностима у Војсци Србије и Министарству одбране – нагласио је капетан фрегате Ћитић.

Верзија за штампу

 

A+ A-

Информације

ОБАВЕШТЕЊЕ О ИЗДАВАЊУ ДУПЛИКАТА ЈАВНИХ ИСПРАВА У ВГ
На основу указане потребе, а циљу обавештавања бивших ученика Војне гимназије који имају потребу за дупликатима јавних исправа које је издала Војна гимназија, потребно је придржавати се следећег поступка...
СУСРЕТИ КЛАСА УЧЕНИКА
Поштовани, Војна гимназија жели да омогући Вама, својим некадашњим ученицима, да правовремено дођeте до информација које се тичу организовања сусрета класа...

Претрага

Календар

« Јул 2020 »
ПонУтоСреЧетПетСубНед
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 

Последње вести

Важнији линкови

Пратите нас