Светско првенство оријентиринг 2021

УЧЕНИЦИ ВОЈНЕ ГИМНАЗИЈЕ НА СВЕТСКОМ ШКОЛСКОМ ПРВЕНСТВУ У ОРИЈЕНТИРИНГУ

17. 09. 2021

У периоду од 12. до 16. септембра 2021. године у Београду је одржано Светско школско првенство у оријентирингу на којем је учествовала и екипа Војне гимназије. Пласман на Светско првенство наша школа обезбедила је на Школском првенству Србије у оријентирингу одржаном 21. маја 2021. године када је проглашена за најбољу средњу школу Србије у оријентирингу (више о том такмичењу можете погледати на нашем сајту ВОЈНА ГИМНАЗИЈА - НАЈБОЉА СРЕДЊА ШКОЛА СРБИЈЕ У ОРИЈЕНТИРИНГУ).  


На такмичењу су учествовале екипе из следећих држава: Русија, Пољска, Литванија, Словенија, Словачка, Белгија, Украјина и Естонија.

Војну гимназију су представљали ученици 47. класе: Лав Стојановић, Михајло Мирков, Никола Јањић и Матеја Турунчић. Екипу је предводио мајор Марко Марјановић заједно са професором физичког васпитања Глигором Шкрпаном.

 
У понедељак 13. септембра 2021. године одржана је трка средње дистанце на Бабама, која је била изузетно технички захтевна са веома тешком стазом. Следећег дана, у уторак, одржана је трка пријатељства на Калемегдану, где су се тимови састојали од припадника различитих држава. Након тога приређен је културно-забавни програм на којем су се ученици дружили са осталим екипама свих држава и такмичили се у разним спортовима. Последњег дана одржана је трка дуге дистанце на Космају.


У јакој конкуренцији екипа ученика Војне гимназије заузела је пето место у укупном пласману. Са обзиром на то да је Војна гимназија први пут учествовала на Светском првенству у оријентирингу, много важније од самог пласмана јесте ново искуство које наши ученици носе са собом, а које ће им дати додатну мотивацију да и у овој школској години понове успехе из претходне. 

Верзија за штампу

 

A+ A-

Информације

Обавештење бившим ученицима Војне гимназије који имају потребу за дупликатима јавних исправа које је издала Војна гимназија
ЗАХТЕВ за издавање дупликата или друге јавне исправе, односно провере веродостојности дипломе подноси се по следећем...
Сусрети класа ученика Војне гимназије
Поштовани, Војна гимназија жели да омогући вама, својим некадашњим ученицима, да правовремено дођeте до информација које се тичу организовања сусрета класа...

Претрага

Календар

« Април 2024 »
ПонУтоСреЧетПетСубНед
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

Последње вести

Важнији линкови

Пратите нас