Посета ракетној бригади

Ученици 41. класе у наставној посети

17. 06. 2016

Ученици 41. класе Војне гимназије заједно са својим старешинама били су у четвртак 16.06.2016. године у наставној посети Команди 250. ракетне бригаде за ПВД на Бањици и 1. дивизиону 250. ракетне бригаде за ПВД у Зуцама.

У првом делу наставне посете реализованом у касарни ''Бањица'' ученици су имали прилику да се упознају са историјатом јединице, њеним задацима у миру и рату, наменом, као и са средствима, наоружањем и опремом којим располаже јединица. Поред тога имали су прилику да виде и део богате историје ове херојске јединице кроз посету спомен - соби у склопу зграде команде. Припадници јединице са поносом истичу да су једна од укупно четири бригаде које су након НАТО агресије 1999. године понеле титулу ''бригада херој'' уз адекватно признање које иде уз тај назив. Са нескривеним задовољством истичу као један од највећих успеха и обарање ''невидљивог'' F-117, понос западне технологије, током НАТО бомбардовања.

Други део наставне посете реализован је у Зуцама, где су ученици срдачно дочекани од стране припадника команде 1. ракетног дивизиона. Затим је ученицима показан практичан рад послуге ракетне батерије за противваздухопловна дејства, као и остала средства која се тренутно налазе у саставу ове јединице. У овом делу су се и много дуже задржали, јер су заиста и имали шта да виде, да питају и да задовоље знатижељу.

На самом крају наставне посете ученици нису крили одушевљење приказаним средствима, а појединци су дефинитивно одлучили да своју будућу официрску каријеру граде баш у јединицама овог типа.

 

Верзија за штампу

 

A+ A-

Информације

Обавештење бившим ученицима Војне гимназије који имају потребу за дупликатима јавних исправа које је издала Војна гимназија
ЗАХТЕВ за издавање дупликата или друге јавне исправе, односно провере веродостојности дипломе подноси се по следећем...
Сусрети класа ученика Војне гимназије
Поштовани, Војна гимназија жели да омогући вама, својим некадашњим ученицима, да правовремено дођeте до информација које се тичу организовања сусрета класа...

Претрага

Календар

« Април 2024 »
ПонУтоСреЧетПетСубНед
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

Последње вести

Важнији линкови

Пратите нас