1(4).jpg

УЧЕНИЦИ ВОЈНЕ ГИМНАЗИЈЕ У НАСТАВНОЈ ПОСЕТИ КОМАНДИ РЕЧНЕ ФЛОТИЛЕ

17. 05. 2023

Ученици трећег разреда Војне гимназије, заједно са начелником класе и разредним старешинама, посетили су данас Команду Речне флотиле у касарни „Александар Берић“ у Новом Саду.

У уводном обраћању, ученицима и њиховим старешинама, представљени су састав и намена ове јединице, под чијом командом се налазе све снаге које своје задатке извршавају у захвату унутрашњих пловних путева. Посета је настављена обиласком касарне, где су ученицима представљени катактеристике и намена неких од средстава која су ту размештена.

Приликом обиласка јединице ученици су имали прилику да „из прве руке“ виде како изгледа један радни дан у Команди Речне флотиле и на који начин они извршавају своје задатке.

Наставна посета је завршена обиласком Спомен собе, током којег су се ученици, кроз речи припадника јединице и обиласком бројних експоната, упознали са историјом јединице и традицијом коју негује Речна флотила.

Наставне посете ученика Војне гимназије јединицама и установама Војске Србије имају за циљ упознавање ученика са начином функционисања јединица војске, како би се сигурније и на прави начин одлучили на којем смеру Војне академије желе да наставе школовање.

Захваљујемо се команданту Речне флотиле и припадницима команде на топлом дочеку и добро припремљеној наставној посети! Сигурни смо да су се неки од ученика 48. класе Војне гимназије данас заинтересовали да након Војне академије своје официрске каријере започну у некој од јединица Речне флотиле!

 

Верзија за штампу

 

A+ A-

Информације

Обавештење бившим ученицима Војне гимназије који имају потребу за дупликатима јавних исправа које је издала Војна гимназија
ЗАХТЕВ за издавање дупликата или друге јавне исправе, односно провере веродостојности дипломе подноси се по следећем...
Сусрети класа ученика Војне гимназије
Поштовани, Војна гимназија жели да омогући вама, својим некадашњим ученицима, да правовремено дођeте до информација које се тичу организовања сусрета класа...

Претрага

Календар

« Април 2024 »
ПонУтоСреЧетПетСубНед
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

Последње вести

Важнији линкови

Пратите нас