posetaVA23.JPG

Матуранти Војне гимназије у наставној посети Војној академији

16. 11. 2023

Ученици завршне године Војне гимназије у пратњи својих командира, разредних старешина и наставника посетили су данас Војну академију. Будући да се ученици Војне гимназије увелико припремају за упис на Војну академију, данашњим обиласком матуранти су се непосредно упознали са Студијским програмима и модулима, процесом селекције кандидата али и условима за живот и студије које ова војна високошколска установа нуди.


Поред матураната Војне гимназије Војну академију посетили су и ученици четврте године Спортске и информатичке гимназије „Престиж“ из Београда у склопу програма професионалне оријентације будућих бруцоша. На тај начин су ученици имали прилику да сагледају могућности наставка школовања на Војној академији.
Добродошлицу и угодан боравак на Војној академији у име начелника Војне академије пожелео је начелник Деканата пуковник ванр. проф. др Драган Трифковић. 


Током боравка на Војној академији гостима је организован обилазак наставних и културно-спортских капацитета где су се кандидати уверили у квалитет Студијских програма, модерно опремљене кабинете и богат културно-спортски живот.
Кроз изизетно садржајан обилазак водили су их кадети Војне академије који су им из прве руке  приближили дневне обавезе кадета, посебне облике наставе и ваннаставне активности које обухватају образовне и спортске секције, културно-историјске манифестације, такмичења и протоколарне посете.


Ученици обе школе су посетили спомен собу која чува богату и дугу историју нашег високог војног образовања. У спортском центру су им приказани капацитети за извођење часова физичког вежбања и рад великог броја спортских секција. Гости су, такође,  присуствовали часовима примењеног физичког вежбања где су кадети демонстрирали своје вештине.
Посебно интересовање матуранти су показали за кабинете: мотора и моторних возила, тактике, војномашинског и војноелектроног инжењерства где су уз практичне приказе могли да се увере у квалитет образовања који прати развој технологије и дидактике уз примену различитих симулатора.


Посебну пажњу привукла је посета кабинетима наоружања и војне опреме где су им домаћини приказали делове опреме и наоружања. У пиштољској стрељани су се упознали са модерном опремом за симулационо гађање пушкама и пиштољима.
Ученицима заинтересованим за војно ваздухопловство приказан је симулатор летења где су могли да покажу своје вештине у управљању хеликоптерима и авионима путем симулација и доживе виртуелну реалност употребом савремених наставних средстава.
Утиске са данашње посете матуранти су сумирали уз заједнички ручак у кадетском ресторану.

Верзија за штампу

 

A+ A-

Информације

Обавештење бившим ученицима Војне гимназије који имају потребу за дупликатима јавних исправа које је издала Војна гимназија
ЗАХТЕВ за издавање дупликата или друге јавне исправе, односно провере веродостојности дипломе подноси се по следећем...
Сусрети класа ученика Војне гимназије
Поштовани, Војна гимназија жели да омогући вама, својим некадашњим ученицима, да правовремено дођeте до информација које се тичу организовања сусрета класа...

Претрага

Календар

« Мај 2024 »
ПонУтоСреЧетПетСубНед
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 

Последње вести

Важнији линкови

Пратите нас