promocija2.jpg

Војни гимназијалци опет најбољи

16. 09. 2013

У суботу, 14. септембра 2013. у свечаном амбијенту, испред здања Дома Народне скупштине, промовисана је још једна генерација свршених студената Воне академије Сто шездесет двоје студената, девојака и младића 134. класе ВА добило је прве официрске чинове и биће распоређени на своја прва радна места.

Најуспешнији млади потпоручници добили су вредна признања и награде за свој успех. Међу њима су, и овај пута, у главној улози били бивши војни гимназијалци, ученици 33. класе Војне гимназије. Председник републике наградио је официрском сабљом најбоље у рангу. Ту част доживели су Иван Сибиновић, као први и Димитрије Бећаревић као трећи у рангу, обојица ученици наше 33. класе.

Њихов колега и класић Немања Смајовић награђен је од стране Министра одбране пиштољем са посветом, као најбољи у Роду копнене војске .

Свечаности су присуствовали највиши државни функционери, дипломатски кор и високи гости из земље и инoстранства. Родитељи младих официра, припадници Војске и многи посматрачи и пролазници уживали су у свечаном дефилеу и вештинама кадеткиња и кадета, сада већ официра Војске Србије. На крају су, по традицији, полетеле у вис официрске шапке, а авиони нашег Ратног ваздухопловства су, такође по традицији, својим налетима и акробацијама увеличали свечаност.

 

Верзија за штампу

 

A+ A-

Информације

Обавештење бившим ученицима Војне гимназије који имају потребу за дупликатима јавних исправа које је издала Војна гимназија
ЗАХТЕВ за издавање дупликата или друге јавне исправе, односно провере веродостојности дипломе подноси се по следећем...
Сусрети класа ученика Војне гимназије
Поштовани, Војна гимназија жели да омогући вама, својим некадашњим ученицима, да правовремено дођeте до информација које се тичу организовања сусрета класа...

Претрага

Календар

« Април 2024 »
ПонУтоСреЧетПетСубНед
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

Последње вести

Важнији линкови

Пратите нас