Посета Студеници 39. класа

УЧЕНИЦИ 39. КЛАСЕ У ПОСЕТИ СТУДЕНИЦИ

15. 05. 2013

Протеклог викенда, два одељења ученика 39. класе са својим вероучитељем, начелником класе, професорицом српског језика и књижевности и професорицом енглеског језика, посетили су бисере средњевековне српске духовности у склопу редовног поклоничког путовања.

Првога дана су били гости богословије ''Св.Јован Златоусти'' у Крагујевцу, у којој су великим гостопримством дочекани од стране својих домаћина, ђака и професора. Наши ученици су били одушевљени чињеницом да поред њихове, постоје и друге школе које функционишу по сличном интернатском принципу. Заједничким врло богатим ручком је окончано ово саборовање ђака две школе, а један од референата за веру је уз биране речи благодарности, уручио ученику богословије монографију Војне гимназије.

Након посете прелепом манастиру Градац, задужбини Св.српске краљице Јелене Анжујске, наши ђаци су ноћили у старој Немањиној Студеници. Ујутро на Св.Василија Острошког, један од наших ђака се литургијски крстио, а кум је био друг из одељења. Радост због овог свечаног чина је била велика међу свима. Сви наши ученици су се причестили.

На путу за Лазарев град Крушевац, посетили смо седмоврату Жичу, прво седиште самосталне Српске Цркве. Својим понашањем и верском културом, наши ученици су задивили монахиње.

У седишту Крушевачке епархије, након што су посетили незаборавну Лазарицу и поклонили споменику Косовским јунацима у центру града, уприличен је свечани сусрет са свештенством ове младе епархије. Један од ученика је представницима епархије уручио поклон у знак захвалности.

Ово поклоничко путовање је права увертира за Видовданско ходочашће на Крф, Видо и Плаву гробницу, на које ће поћи већа група ученика 39.класе.

Верзија за штампу

 

A+ A-

Информације

Обавештење бившим ученицима Војне гимназије који имају потребу за дупликатима јавних исправа које је издала Војна гимназија
ЗАХТЕВ за издавање дупликата или друге јавне исправе, односно провере веродостојности дипломе подноси се по следећем...
Сусрети класа ученика Војне гимназије
Поштовани, Војна гимназија жели да омогући вама, својим некадашњим ученицима, да правовремено дођeте до информација које се тичу организовања сусрета класа...

Претрага

Календар

« Април 2024 »
ПонУтоСреЧетПетСубНед
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

Последње вести

Важнији линкови

Пратите нас