Други међународни кадетски куп

УЧЕНИЦИ ВОЈНЕ ГИМНАЗИЈЕ – ПОБЕДНИЦИ МЕЂУНАРОДНОГ КАДЕТСКОГ КУПА

15. 04. 2022

У периоду од 11. до 13. априла у Балатонкаратиjи у Републици Мађарској одржан је Други међународни кадетски куп у војном вишебоју на којем је учествовала и екипа ученика Војне гимназије предвођена наставником физичке културе Шкрпан Глигором.

У конкуренцији 11 екипа из 6 земаља Европе, екипа Војне гимназије у саставу: Предраг Ђуричић, Душан Узуновић (матуранти, 46. класа), Лав Стојановић, Лука Бабић (трећи разред, 47. класа) и Стефан Новковић (други разред, 48. класа) освојила је ПРВО МЕСТО!


Током два дана реализована су такмичења екипа у следећим дисциплинама: гађање ласерском пушком, трчање по лавиринтској матрици, прва помоћ, бацање ручне гранате, топографија, трка са препрекама и штафетна трка са пушком.   

Први дан служио је за обилазак војног комплекса и упознавање са планом рада, детаљима дисциплина и препрекама у оквиру њих.  

 
Током другог дана наши ученици започели су такмичење трком по лавиринтској матрици и приказом вештина из прве помоћи, где су показали изузетну спремност за обе дисциплине остваривши најбоље резултате.  


Такмичење је настављено трком са препрекама, а први такмичарски дан завршен је таргет спринтом, у коме је задатак био да се трчи одређена дистанца и погоде мете ласерском пушком из различитих позиција.

За следећи дан остале су три дисциплине, од којих су прво одржане бацање ручне гранате и топографија. Да би дошли до полигона за бацање бомбе такмичари су прво веслањем прешли одређену дистанцу и гађали мете из пушке, где се посебно истакао тимски дух и организована тактика наше екипе. Дисциплина топографија састојала се од три задатка: процене удаљености, кретања по задатом азимуту и проналажења координата на карти. Такмичарски дан завршен је штафетном трком са пушком.

Поред екипе ученика Војне гимназије Републику Србију представљала је и екипа Средње стручне војне школе  „1300 каплара“ предвођена наставником физичке културе Стевановић Милошем. У току реализације такмичења екипе наших средњих војних школа међусобно су се подржавале, а ученици су навијали једни за друге и на тај начин давали додатну мотивацију и снагу такмичарима.

 
Остварени резултат екипе Војне гимназије потврда је високе мотивисаности и талента наших ученика, као и преданог рада наших запослених током припрема ученика за такмичење, али и током школовања где се трудимо да им пружимо све услове потребне да се они развију у способне младе људе спремне да одговоре на сваки изазов који се стави пред њих.


Честитамо свим учесницима на оствареним резултатима и захваљујемо се госпођама Слободанки Зелић и Катарини Ивковић из Црвеног крста Савски венац, потпуковнику Марку Стојановићу, потпуковнику Неговану Иванковићу и мајору Марку Марјановићу на помоћи у рализацији припрема ученика за ово такмичење.

Вишебојцима Војне гимназије желимо много успеха на будућим такмичењима која их очекују до краја године.

Верзија за штампу

 

A+ A-

Информације

Обавештење бившим ученицима Војне гимназије који имају потребу за дупликатима јавних исправа које је издала Војна гимназија
ЗАХТЕВ за издавање дупликата или друге јавне исправе, односно провере веродостојности дипломе подноси се по следећем...
Сусрети класа ученика Војне гимназије
Поштовани, Војна гимназија жели да омогући вама, својим некадашњим ученицима, да правовремено дођeте до информација које се тичу организовања сусрета класа...

Претрага

Календар

« Мај 2024 »
ПонУтоСреЧетПетСубНед
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 

Последње вести

Важнији линкови

Пратите нас