Нови Сад 41. класа

Посетили смо Речну флотилу и Прву бригаду Копнене Војске.

15. 04. 2016

Дана 12. априла 2016. године ученици 41. класе ВГ имали су целодневну наставну посету Новом Саду где су заједно са својим старешинама и професорима посетили Речну флотилу и Прву бригаду Копнене Војске.
Према плану наставне посете ученици су се прво дружили са морнарима Речне флотиле где су имали прилику да виде бродове и опрему са којима располаже флотила као и начином живота и рада на броду и да посете спомен собу ове јединице.
Потом су ученици посетили Командни батаљон Прве бригаде КоВ који је у име ове јединице био домаћин нашим ђацима и професорима и том приликом је приказан тактичко технички збор дела опреме и наоружања са којим располаже Прва бригада КоВ као и видео презентација о намени и задацима ове јединице.

На крају посете љубазни домаћини су припремили војнички пасуљ и послужили припадницима ВГ који су ручали заједно са осталим припадницима ове бригаде. И на крају ове лепе посете у Дому ВС ученицима и осталим припадницима ВГ обратио је се командант Прве бригаде КоВ бригадни генерал Жељко Петровић који је кроз непосредну причу и обраћање нагласио да је и сам био ученик ВГ и да му је драго да има прилику да угости своје млађе колеге и да ће му бити част да направи заједницки снимак што је на крају и овековечено заједничком фотографијом. По завршетку планираних активности ученици и остали припадници ВГ искористили су лепо време и прошетали Новим Садом и учинили да им ова наставна посета остане у најлепшем сећању.

 

Верзија за штампу

 

A+ A-

Информације

Обавештење бившим ученицима Војне гимназије који имају потребу за дупликатима јавних исправа које је издала Војна гимназија
ЗАХТЕВ за издавање дупликата или друге јавне исправе, односно провере веродостојности дипломе подноси се по следећем...
Сусрети класа ученика Војне гимназије
Поштовани, Војна гимназија жели да омогући вама, својим некадашњим ученицима, да правовремено дођeте до информација које се тичу организовања сусрета класа...

Претрага

Календар

« Април 2024 »
ПонУтоСреЧетПетСубНед
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

Последње вести

Важнији линкови

Пратите нас