Копаоник 47. класа

ОБУКА У ЗИМСКИМ УСЛОВИМА УЧЕНИКА 47. КЛАСЕ ВОЈНЕ ГИМНАЗИЈЕ

17. 02. 2021

У складу са наставним планом и програмом Војне гимназије и посебним облицима наставе који се реализују у другој години школовања у Војној гимназији, у периоду од 06.02. до 16.02.2021. године на 51. скијашком полигону „Копаоник“ реализована је обука у зимским условима (обука у скијању) за ученике 47. класе Војне гимназије.

Ученици друге године Војне гимназије, уз помоћ својих професора физичке културе и инструктора скијања успешно су савладали још један изазов који је стављен пред њих.

Ток саме обуке је прилагођен узрасту ученика и полази се од најосновнијих ствари уз претпоставку да се ученици раније нису сусретали са скијањем.

Одмах по пристизању и уласку у смештајне капацитете 51. скијашког полигона ученици задужују савремену и квалитетну опрему (скијашка одела, рукавице, кациге, наочаре, скије, чизме и све остало потребно за реализацију задатака), а затим се деле на групе и јављају инструкторима скијања и настављају рад према плану обуке. Број ученика у групи не прелази десет што представља идеалне услове за рад.

Обука започиње представљањем опреме и обуком у правилном и безбедном коришћењу исте. Затим следи савладавање основа технике алпског скијања и коришћења ски лифтова. У даљем току обуке ученици излазе са инструкторима на стазе за које је свим ученицима обезбеђен седмодневни ски пас. У овом делу обуке ученици, уз непрестану пратњу инструктора, полако савладавају и неке од најзахтевнијих стаза на Копаонику. Обука се завршава оцењивањем на којем наши ученици остварују одличне резултате.


Сви наши ученици сваке године успешно завршавају обуку у скијању што је показатељ квалитетног рада током обуке али и припреме за такав и сличне изазове кроз наставу физичке културе.

Обука у скијању реализује се у преподневним сатима док су поподневни сати резервисани за одмор и ваннаставне активности (друштвене игре, квизови, музичке и филмске вечери, приредбе, организоване шетње и слично) које заједно са ученицима организују разредне старешине и остали наставници.

Лепота планине Копаоник и квалитетна и добро организована обука у скијању чине ову обуку једном од најлепших и најзанимљивијих током школовања у Војној гимназији и Војној академији.

Верзија за штампу

 

A+ A-

Информације

У СУСРЕТ КОНКУРСУ ЗА УПИС У ВГ
Обавештавају се кандидати да ће Конкурс за упис у Војну гимназију бити објављен 15.02.2021.године.
ОБАВЕШТЕЊЕ О ИЗДАВАЊУ ДУПЛИКАТА ЈАВНИХ ИСПРАВА У ВГ
На основу указане потребе, а циљу обавештавања бивших ученика Војне гимназије који имају потребу за дупликатима јавних исправа које је издала Војна гимназија, потребно је придржавати се следећег поступка...
СУСРЕТИ КЛАСА УЧЕНИКА
Поштовани, Војна гимназија жели да омогући Вама, својим некадашњим ученицима, да правовремено дођeте до информација које се тичу организовања сусрета класа...

Претрага

Календар

« Март 2021 »
ПонУтоСреЧетПетСубНед
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 

Последње вести

Важнији линкови

Пратите нас