2.jpg

МОТИВАЦИОНА ТРИБИНА НА ВОЈНОЈ АКАДЕМИЈИ И ПОХВАЛЕ НАЈБОЉИМ СПОРТИСТИМА

13. 12. 2022

У Атлетској дворани Војне академије данас је одржана мотивациона трибина „Спорт као модел успешног стила живота“ коју је организовао Центар за спорт и физичко васпитање Војне академије у сарадњи са Министарством спорта. Трибини су присуствовали министар спорта Зоран Гајић са сарадницима, начелник Војне академије пуковник Срђан Благојевић са члановима колегијума, начелник Војне гимназије капетан бојног брода Мирослав Ћитић, наши трофејни спортисти и репрезентативци, ученици и кадети војних школа, као и бројни љубитељи спорта.


Током трајања трибине присутнима су се обратили министар спорта, начелник Војне академије, наши репрезентативци и олимпијци, врхунски тренери и сви су они са свог становишта говорили о значају спорта, истичући, како и сам назив трибине каже, да су бављење спортом и здрав начин живота неопходни за успешан стил живота.  

 
Примере успешности спортиста присутни су имали прилику да чују у говорима наших прослављених спортиста када су они говорили о својим каријерима, почецима и мотивацији да се увек стреми ка вишем, као и о значају и предностима које им је бављење спортом донело и у другим сферама живота. Својим говорима они су додатно мотивисали ученике и кадете војних школа да наставе да се баве спортом и да истрају на часном путу који су одабрали.

 
Након одржане трибине, начелник Војне академије пуковник ванр. проф Срђан Благојевић уручио је захвалнице учесницима трибине и похвале спортистима и члановима спортских секција војних школа који су у претходном периоду освајали медаље на такмичењима, а међу похваљенима нашао се и велики број садашњих и бивших војних гимназијалаца.


За постигнуте резултате на међународним и домаћим такмичењима у војном вишебоју похваљени и награђени су матуранти Војне гимназије: Лав Стојановић, Алекса Микић, Лука Бабић и ученик трећег разреда Стефан Новковић.


Као чланови екипа вишебојаца Војне гимназије и Војне академије, они су у претходном периоду остварили сјајне резултате на Међународном кадетском купу у Мађарској (1. место), Међународном спортском такмичењу у војним дисциплинама „ALLROUNDER 2022 у Словачкој (3. место), тркама „OCR Challenge Фрушка гора 2022 (1. и 2. место) и трци са препрекама Трибалион” на Тари (2. место).


Поред њих, међу награђенима данас, као чланови екипа вишебојаца које су остваривале наведене резултате, нашли су се и бивши ученици Војне гимназије, а сада кадети Војне академије: Александар Петљански (43. класа), Лазар Бабић (45. класа), Предраг Ђуричић (46. класа), Дејан Петровић (46. класа) и Душан Узуновић (46. класа).


Постигнутим резултатима у стрељаштву посебно се истакла ученица трећег разреда Војне гимназије Зорана Глишић, екипна шампионка Србије за јуниоре из јула месеца ове године, освајачица трећег места на Првенству Београда малокалибарским пиштољем и чланица репрезентације Београда на такмичењу „Олимпијских нада“ у Словачкој.

Поред Зоране, међу награђенима за постигнуте резултате у стрељаштву награђени су и доскорашњи матуранти Војне гимназије, а сада кадети Војне академије Владимир Ћурчин и Хелена Мишчевић, о чијим бројним успесима сте могли читати на нашој интернет страници.


Међу награђеним члановима борилачких секција, нашли су се џудисти Војне гимназије матуранти Урош Антонић и Сара Паовић, док је за постигнуте успехе у каратеу похваљена и награђена ученица првог разреда Ива Павловић. Урош и Сара били су бронзани на Школском првенству Србије одржаном у мају месецу, док су у априлу, на Градском такмичењу у џудоу, били други у својим категоријама. Такође, они су заузели и прва места на Првенству Војне академије у марту, док је Урош освојио и прво место у Првој лиги Србији у својој категорији, појединачно и екипно. Ученица првог разреда Ива Павловић освојила је треће место на Светском првенству у традиционалном каратеу за јунорке које је одржано у новембру у Скопљу.  


Свечани пријем и додела похвала и награда увеличани су и пригодним културно-уметничким програмом који су приредили чланови музичке секције Војне гимназије.

Спорт и војне школе, и војска уопште, налазе се у нераскидивој вези. За наше ученике и кадете, као будуће официре Војске Србије, физичка спремност је од изузетне важности. Они морају бити спремни да савладају сваку препреку која се нађе на њиховом путу и да својим поступцима служе за пример другима. Предан и правилан рад војних школа у развијању свести о важности бављења спортом, види се у организацији трибине као што је ова, и сарадњи са врхунским спортистима и институцијама, који се увек радо одазову позиву за учешће и увек имају жељу да пренесу своја знања на омладину која ће у будућности представљати ослонац наше отаџбине и војске, наше ученике и кадете.

 

Верзија за штампу

 

A+ A-

Информације

Обавештење бившим ученицима Војне гимназије који имају потребу за дупликатима јавних исправа које је издала Војна гимназија
ЗАХТЕВ за издавање дупликата или друге јавне исправе, односно провере веродостојности дипломе подноси се по следећем...
Сусрети класа ученика Војне гимназије
Поштовани, Војна гимназија жели да омогући вама, својим некадашњим ученицима, да правовремено дођeте до информација које се тичу организовања сусрета класа...

Претрага

Календар

« Април 2024 »
ПонУтоСреЧетПетСубНед
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

Последње вести

Важнији линкови

Пратите нас